Van’da, Ramazan bayramına bir gün kala vatandaşların bayram telaşı devam ederken, vatandaşlar ise bir şeyler alma telaşına düşerken esnaf ise elindeki malzemeleri bitirme telaşına düştü. 


Bayrama bir gün kala vatandaşların bayram alışverişi devam ediyor. Özellikle bu yıl Cumhuriyet Caddesinin trafiğe kapatılması ara sokaklarda tezgâh kuran esnafa rahat bir nefes aldırdı. Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının kendileri için büyük bir rahatlama getirdiğini ifade eden Ahmet Yaşar isimli esnaf, “Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılması bizim için çok iyi oldu. Geçen bayramlarda bizler ara sokaklara tezgâhlarımızı kurmak zorunda kalıyorduk. Zaten kalabalık olan ara sokaklarda geçmek mümkün olmuyordu. Bu yüzden hem alışverişe gelen halk rahatsız oluyordu. Hem de bizler doğru düzgün tezgâhlarımızı kuramıyorduk. Bayrama bir gün kaldı görüyorsunuz gündüz sıcaklarına rağmen vatandaşlar alışveriş yapıyor” dedi.
Bayrama bir gün kala vatandaşları alışveriş telaşı sararken, esnaf ise elindeki ürünleri piyasaya çıkararak satış yapmaya çalışıyor. Kimi vatandaşlar mağazaları ve alışveriş merkezlerini tercih ederken bazıları da sokaklarda kurulan tezgâhlarda alışveriş yaptı.

Editör: TE Bilisim