ŞEHRİVAN HABER - Van'da Ak Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırı da 4 polis memuru olmak üzere toplamda 50 kişi yaralandı.

 

Kurban Bayramı’nın birinci günü kana bulandı. Ak Parti İl Başkanlığı önünde bulunan polis noktasına bombalı araçla saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırı da 46 sivilin yanı sıra 4 polis memuru yaralandı, 2 sivilin ise durumu ağır. Yaralanan yanı sıra çevre bulunan işyerleri ve binalarda ciddi hasarlar oluştu. Ak Parti ve PAK İl Başkanlıklarının binaları kullanılmaz hale gelirken Saadet Partisi, HDP ve CHP İl Başkanlıkları da patlamada zarar gördü.

 

 

4 POLİS TOPLAM 53 YARALI

Vali Taşyapan, AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına örgüt mensuplarınca bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu. Burada saldırıya ilişkin bilgi veren Taşyapan, şu ifadeleri kullandı: "Sabah saatlerinde polis noktasının dış tarafında bomba yüklü bir araç fark edildikten on saniye sonra patlatıldı. Aracın içinde olan bir kişi patlamadan önce uzaklaştığı sırada aracı uzaktan kumandayla patlattı. Patlamanın ardından bu gördüğünüz manzara ortaya çıktı ve 50 vatandaşımız yaralandı. Bu yaralılardan 2'sinin durumu ağır diğerlerinin durumları iyi. 4 polis memurumuz da yaralı."

 

 

"TERÖR HAİN YÜZÜNÜ BİR DAHA GÖSTERDİ"

Bayramın birinci günü ve tatil olması nedeniyle kentteki bütün iş yerlerinin kapalı olduğunu belirten Taşyapan, "Bu durum yaralı sayımızı azaltmıştır. Burası eskiden hastane olduğu için eczanelerin yoğun olduğu bir yer. Bunların hepsi zarar görmüş durumda." diye konuştu. Taşyapan, patlamanın şiddetini olay yerinde oluşan çukurdan görmenin mümkün olduğunu anlattı. Bu kadar şiddetli bir patlamaya rağmen yaralıların durumunun iyi olduğunu vurgulayan Taşyapan, "Milletimize ve memleketimize bunları yaşatanları buradan lanetliyorum. Terör hain yüzünü bir daha gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

TAŞYAPAN: SON ÇIRPINIŞLARI

Milletin duruşu karşısında hiçbir saldırı halkı yıldıramayacağını dile getiren Taşyapan, şöyle devam etti: "Bizler millet olarak teröre karşı dik durduğumuz sürece yok olmaya mahkum olacaktır. Terör zarar verebilir ama amacına hiçbir zaman ulaşamaz. Ben bir kez daha mübarek bir bayram sabahında insanlarımıza bunları yaşatanları kınıyorum. Onları bir an önce bu çıkmaz yoldan dönmeye davet ediyoruz. Onları toplum olarak da lanetliyoruz. Devletimiz güçlüdür, bu nedenle buradaki tüm hasarları karşılayacaktır. Çok şükür şehidimiz ve ölümüz yok. Bu kısım bizleri teselli ediyor. Van bunu hak etmiyor. Bu nedenle Vanlı bunun karşısında dimdik durmalı ve terörü lanetlediğini bir kez daha yüksek sesle tüm dünyaya duyurmalıdır. Terör örgütlerinin son çırpınışlarıdır. Onlar da tarihin çöplüğüne havale olacaklardır. Van bölgenin en huzur kentlerinden bir tanesidir." Taşyapan, dün akşam eylem hazırlığı içinde olan 2 teröristin, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak, terör saldırısını gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

 

EN FAZLA ZARAR GÖREN PAK OLDU

Patlamanın meydana geldiği bölgede en fazla zarar gören siyasi partilerden bir tanesi Kürdistan Özgöürlük Partisi (PAK) oldu. İl başkanlığının kullanılamaz hale gelemsi sonucu partinin yeni bir yere taşınmasına karar verildi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Parti Meclisi Üyesi Hüsamettin Acar, saldırıyı gerçekleştirenlerin neye hizmet ettiğini bilmediklerini söyledi. Acar, "Yaşanan terör saldırısını kınıyoruz. Bizin parti binamız saldırının olduğu yere çok yakın. En fazla zarar gören parti oldu. İl başkanlığımız kullanılamaz halde. Yeni bir yere taşınmayı düşünüyoruz. Bu saldırıyı kim neden gerçekleştirdi ve neye hizmet ediyor. Biz bunu bilmiyoruz. Bu saldırıyı bir kez daha kınıyoruz." Şeklinde konuştu.

 

 

BASIN İLAN KURUMU KULLANILAMAZ HALDE

Patlamada büyük hasar alan bir diğer kurum ise Basın İlan Kurumu Van Müdürlüğü oldu. Tüm camların patladığı kurum müdürlüğünde içerdeki malzemelerde kullanılamaz hale geldi. Basın İlan Kurum binasının yanı sıra Urartu Oteli, eczaneler, pastane, çok sayıda işyeri ve iş hanında hasarlar oluştu.

 

 

ESNAF TEMİZLİĞE BAŞLADI

Yaşanan patlama sonrası zarar gören çok sayıda işyerinde bugün ise temizlikler başladı. Cam kırıkları önce söküldü ardından cadde üzerindeki kaldırımlar camlardan temizlenmeye başladı. Olayda ayrıca zarar gören ve kullanılamaz hale gelen bir zırhlı araçta çekici yardımıyla patlamanın olduğu bölgeden kaldırıldı.

 

Editör: TE Bilisim