Van’daki Kutlu Doğum Haftası etkinliğine binler katıldı. Van’da BDP, DTK ve VADAY-DER tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine binlerce kişi katıldı. Kutlamalarda konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah ve VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu, halkı din istismarcılarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Hz. Muhammed’in doğum günü nedeniyle BDP, DTK ve Van Din Adamları Yardımlaşma Derneği (VADAY-DER) tarafından Kültür Parkı Newroz alanında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası mevlit ve ilahilerin okunmasıyla başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalara binlerce kişinin yanı sıra BDP Van İl Başkanı Musa İtah, Edremit Belediyesi Eşbaşkanı Rojbin Sevil Çetin, VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu katıldı. Mevlit okunması ardından bir konuşma yapan VADAY-DER Başkanı Muğdat Mirekoğlu, İslamiyet’in kadınlara verdiği öneme dikkat çekti. Kadınları hayatın her alanında etkin olmaya çağıran Mirekoğlu, “Kainatı yaratan Yüce Allah’ın gönderdiği kutsal kitaba ve onun resulü olan Hz. Muhammed’in hadislerine rağmen hala birçok kişinin İslamiyeti istismar ederek mal mülk ve iktidar sahibi oldu” dedi.

Kutsal kitap Kuran-ı Kerim’i bile para kaza kazanmak için sattıklarını söyleyen Mirekoğlu, şunları vurguladı: “Bunlar hurafedir, İslamiyet’i çarpıtıyorlar. Allahın ayetlerini iyice okuyalım. Cehalet İslamiyet’in en büyük düşmanıdır. İslam’da insanların öldürülmesi yasaklanmıştır. Müslüman Müslüman’ı öldüremez. Müslüman Müslüman’ın hakkına, hukukuna tecavüz etmez. Ama şimdi Rojava’da ‘Kürtlerin namusu, malı Müslümanlara helaldir’ diye fetvalar verip Kürtleri katlediyorlar. Bunların İslamiyet ile alakası yok. Bunlar kendilerini satmışlar. Bunlar zalimdir ve Allah zalimleri sevmez. Bunlar fitnedir, fesattır. Bunların ‘Allah-u Ekber’ diyerek Müslümanları kesiyorlar. Bunlara karşı birlik olalım, duyarlı olalım.”

BDP Van İl Başkanı Musa İtah ise Kürdistan’ın kuzeyinde kendine Müslümanım diyerek, İslamiyet adına siyaset yapanların ve bu sayede bugün iktidar olanların hala Kürtlerin dilini, varlığını yok sayarak, Kürt halkını asimile etmeye çalıştığını belirtti.
Buna karşı mücadele ettiklerini söyleyen İtah şunlara dikkat çekti: “Peygamberimiz ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyor. Eğer kendin için istediğini başkası için istemiyorsan sen Müslüman olamazsın. Eğer fikrin ve zikrin birbirini tutmuyorsa sen münafık olursun. Bunların yaptığı da budur. Bugün Müslüman Kürt halkının topraklarını işgal etmişler, Kürt halkını katlediyorlar. Kürtlerin tüm maddi ve manevi değerlerini yok sayıyorlar. Bunu yaparak Allah’ın kelamını inkar ediyorlar sonra da ‘Biz Müslümanız’ diyorlar. Bu nasıl Müslümanlıktır? Ortadoğu coğrafyasında bugün kör bir şiddet uygulanıyor. Şimdi tüm Müslüman aleminin bu nedenle şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Peygamberimizin ‘Bir hırka, bir lokma’ felsefesi vardır. Güya İslamiyet adına siyaset yapanların hırsızlıklarını görüyorsunuz. Hırsızlık yaparak firavun kadar zengin olmuşlar.

Ayakkabı kutuların bu halkın paraları çıkıyor. Ondan sonra da kalkıp ‘Kürt Özgürlük Hareketi Müslüman değil’ diyorlar. Şimdi hırsızlık yapanlar mı Müslüman, yoksa Allah’ın kendisine verdiği anadilini korumak için mücadele eden, bedel ödeyenler mi? Tayyip Erdoğan her yerde ‘Tek dil, tek bayrak, tek millet’ diyor. Oysa tek olan sadece Allah’tır. Halkımız bunlara karşı duyarlı olmalıdır. Bunların Müslümanlıkla alakası yok ve İslamiyet’i sadece kendi iktidarları için kullanıyorlar.”
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları okunan ilahilerin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim