Tıp bayramı kutlaması sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve 130 milyon liraya mal olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kardiyoloji ve KVC Hastanesi'nin bulunduğu 500 yataklı hastanenin açılış törenine katıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açılış konuşmasının ardından Başbakan Davutoğlu kürsüye çıktı.

 

'BİJİ SEROK AHMET' SLOGANI

Başbakan Davutoğlu kürsüye çıkarken toplanan kalabalık 'Biji Serok Ahmet’ sloganı attı. Konya'ya duyduğu aşkı Van'a duyduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Bizim yüreğimizdeki Van aşkını silebilirler mi? İşte bizi bir araya getiren bu, sizin yüreğinizdeki al bayrak aşkını silebilirler mi? Bu teröristlere meydanı bırakmadığınız için sizlerle gurur duyuyoruz. Burada diriliş mevsimi olan baharı, nevruzun geldiği dağları, ırmakları selamlıyorum. Allah birliğimizi daim etsin. Allah bu ülkeyi bölmek, kardeşi kardeşe kırmak isteyenlere fırsat vermesin. Kardeşliğimize halel getirtmeyeceğiz. İzmir’le Van'ı kimse ayırt edemez. Terör örgütünün yıktığı şehirleri, gönülleri imar etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ama bizden önce sizin gayretiniz takdire şayandır. Terör çağrılarını boşa çıkardığınız için teşekkür ediyorum. Şiddete kavgaya hayır dediğiniz için sizleri tebrik ederim. Karamsarlığa, kana, kine, öfkeye hayır dediğiniz için umudu büyüttüğünüz için teröre destek verenlerin rüyalarını boşa çıkardığın için size minnettarız. Bizi bölmek isteyenlere karşı başımız dimdik mücadele edecek miyiz? Bu vatan bir bütündür diyecek miyiz? Devletinizin ülkenizin yanında yer almanız sadece teröristlere cevap değil, dış düşmanlara karşıda büyük bir cevaptır" dedi.

 

HALKA TEŞEKKÜR ETTİ

Diyarbakır'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sokağa çıkma çağrısına katılımın az olması nedeniyle vatandaşlara teşekkür eden Başbakan Davutoğlu, "Diyarbakır’da eş başkanlar halkı sokağa çağırdı, yiğit halk destek vermedi. Bunlar Marksist ve Leninist düşünceden geliyorlar. Birden akıllarına cami geldi cumaya gitti. Ama vatandaşlarımız sizin sözünüzü dinlemiyoruz bizi devletimizle karşı karşıya getirmek istediğinizi biliyoruz dediler. Vatandaş Van, Diyarbakır, Mardin'i eşkıyalara bırakmayacaktır. Bu bölgeler barışın huzurun hakim olduğu yerler olacaktır. Terörün bitirilmesi için terörden zarar görenlerin yaralarının sarılması için kapsamlı bir eylem planını Mardin'de açıkladım. Allah şahittir ki mezarımız da bu toprakta olacak, dökülecekse son kanımız da bu topraklarda dökülecek. Birlik huzur demokrasi planını hayata geçirdik. Sadece devletin imkânları hayata geçirilmeyecek. Ak parti belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları seferber edilecek. Bilinsin ki eğer Van huzurda değilse, Konya huzurda olmaz.” Dedi.

 

Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “En kısa zamanda terörün yangın yerine çevirdiği yerleri imar edeceğiz. Onların yıktıkları yerleri çok görkemli bir şekilde inşa edeceğiz. Van bizim yüreğimizde bir aşktır. Hiç bir kırık gönül istemiyoruz. Terör gönülleri yıkmak içi varsa biz de imar ve inşa için varız. Hiçbir vatandaşımızı teröre ve şiddete teslim etmeyeceğiz. Bazıları hoşlanmasa da ben sizin biji serok Ahmet deyişinizi seviyorum. Allah bizi birbirimizden hiç ayırmasın. Allah bu topraklar üzerinde bu bayrağı hiç eksik etmesin.”

 

SİLOPİ'DE BİZİ İSTİKLAL MARŞIYLA KARŞILADILAR

İstiklal marşının kabul edilişinin yıl dönümü olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Silopi'de yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Geçen Cuma namazını da Silopi'de kıldık. Son yaptığımız operasyonlarla rahat bir nefes alan Silopi halkımızla kucaklaştık. Tabur komutanımızın eşi Lütfiye Ekinci'nin Silopili çocuklara öğretmenlik yaptığını duyunca çok mutlu oldum. Sınıfını ziyaret ettim. Okulda hep bir ağızdan istiklal marşını okuyarak bizi karşıladılar. Silopili çocukları alnından öpüyorum" dedi.

 

Davutoğlu'nu konuşması sırasında hastanenin açılışı için toplanan kalabalık da İstiklal Marşını okudu. Daha sonra ise 500 yataklı hastanenin kurdelesi Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki bakanlarla birlikte kesildi.

Editör: TE Bilisim