Van'ın Gürpınar ilçesinde, evlerinin önünde oyun oynayan 4 yaşındaki Nehir Aslan'ın 29 Ekim 2014'de kaybolmasından sonra Van’da yaşayan Afganistanlı göçmen Hüseyni ailesinin 10 yaşındaki kızı Merziye'den 2 aydır haber alınamıyor. Kız kardeşinin daha önce birkaç kişi tarafından alıkonulduğunu iddia eden abla Zehra Hüseyni, kardeşinin kaçırıldığından şüphelendiklerini söyledi.

Afganistanlı Hüseyni ailesi ülkelerindeki sıkıntılardan dolayı bir yıl önce İran üzerinden Van'a geldi. Geçici sığınma belgelerini alıp Van'ın İpekyolu İlçesi'nde kiralık bir evde çevredekilerin yardımıyla yaşayan ailenin 2 ay önce 10 yaşındaki kızları Merziye kayboldu. Polise haber veren aile kızlarından bir haber alamadı. Merziye'nin ablası Zehra Hüseyni, kardeşinin bir ay boyunca adını 'Barış' olarak bildikleri bir kişi ve beraberindeki birkaç kişi tarafından alıkonulduğunu iddia etti.

Kardeşinin bir süre sonra bu kişilerin yanından kaçarak döndüğünü ve başından geçenleri anlattığını belirten abla Hüseyni, "Kardeşimi Barış diye bildiğimiz bir kişi kaçırdı. Polise de şikayette bulunduk. Kardeşimin bir an önce bulunmasını istiyorum. Annem çok hasta. Kardeşimden dolayı annem bazen rahatsızlanıyor. Annem Marziye'nin elbiselerini sürekli alıp kokluyor" dedi.

Anne Sedighe Hüseyni ise Türkçe bilen kızı Zehra aracılığıyla gözyaşları içinde kızının bulunmasını isteyerek, "Kızımı çok özledim. Gözüme uyku girmiyor elbiselerini görünce çok üzülüyorum. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyorum." şeklinde yardım istedi.

Editör: TE Bilisim