HABER MERKEZİ: Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) tedbirleri kapsamında kentte önlemler alınmaya devam edilirken, Van Valiliği, İpekyolu İlçesi'nde bir mahallenin karantinaya alındığını duyurdu. 
MAHALLE MUHTARI GÖREVDEN ALINDI
Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlimiz İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesinde Eralan ailesinden 4 Eraygen ailesinden de 2 kişinin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması üzerine Ortanca Mahallesi karantina altına alındı. Ortanca mahallesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında yasak olmasına rağmen taziye kuran vatandaşlar ve buna izin veren Muhtar Mehmet Nuri Yönten hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, Muhtar Mehmet Nuri Yönten “görevi ihmalden” görevden alınmıştır" denildi. 
TAZİYE KATILAN VATANDAŞLARDA VAKA TESPİT EDİLDİ! 
Açıklamada ayrıca, kurulan taziyeye katılarak koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlarla temasta bulunan çok sayıda vatandaşın olduğu değerlendirilen Gövelek, Arıtoprak ve Karakoç mahalleleri de karantinaya alındığı ve mahallelerde sağlık ekipleri çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Editör: TE Bilisim