Van’ın Erciş İlçesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda PKK’ya ait bir sığınakta EYP yapımında kullanılan patlayıcı ile yaşam malzemesi ele geçirildi.

 

Van İl Jandarma Komutanlığı PKK’nın kış yapılanmasını önlemek amacıyla durmadan çalışma yürütürken, PKK’ya ait sığınakları ise imha ediyor. Jandarma Komutanlığı tarafından dün Erciş İlçesi Doluca Mahallesi kırsalında yapılan arama tarama sırasında bir sığınak tespit edildi. Tespit edilen sığınakta el yapımı patlayıcıda kullanılan malzeme ve yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.  

 

ÇOK SAYIDA YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Erciş İlçe Jandarma Komutanlığınca; 16 Kasım 2017 günü Doluca Mahallesi kırsal alanında icra edilen operasyonda, tespit edilen bir sığınak içerisinde16 adet 100 metrelik kablo, 5 adet akü, 3 adet dolu piknik tüpü, 2 adet piknik tüpü başlığı, 5 kg. otlu peynir, 5 adet 180 litrelik jelikan bidon içerisine istiflenmiş vaziyette; 40 gramlık baton çikolata, 20 gramlık muhtelif çeşit konserve, çok sayıda yaşam malzemesi ve 3 karton bandrolsüz sigara ele geçirilmiştir. Bölgemizde halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak terörle mücadele faaliyetlerine aralıksız devam edilmektedir.” Denildi. 

 

Editör: TE Bilisim