Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi.

 

YARALI SAYISI 48 OLDU

Van mniyet Müdürü Suat Ekici, Van'daki terör saldırısına ilişkin ilk açıklamasında, "AK Parti İl Binası önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si ağır 27 kişi yaralandı." dedi. Ekici'nin bu açıklamasından sonra yaralı sayısı Valilik tarafından 48 olarak açıklandı.

 

Van bayramın ilk günü büyük bir patlama korkusu daha yaşadı. Saat 10.45 sularında kentin genelinden büyük bir patlama sesi duyuldu. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

=

Van'da patlama

 

Van'da bombalı saldırı VİDEO

Editör: TE Bilisim