1) VAN’A YARDIMLAR SÜRECEK!

Van’daki ilk ziyaretini Van Valiliği’ne yapan Bakan Bozdağ’ın gündeminde de diğer bakanlar gibi deprem sonrası yapılanlar vardı. Hükümet yetkililerinin Van ziyaretlerinde yaptığı gibi önce Van’a yapılan yatırımları anlatırken, ardından da Van ve Erciş’e yönelik yardım ve çalışmaların devam edeceği mesajını verdi. Van’ın mevcut durumu hakkında bilgi alan Bozdağ’ın Ankara’ya Van dosyasında ne götüreceği ise merak konusu.

2) PKK, DBP VE HDP’YE GÖNDERME

Ak parti İl Başkanlığı'nda konuşan Bakan Bozdağ, Türkiye'nin huzur ve barışının kendileri için çok önemli olduğunu ancak ülkenin her alanda ilerlemesinden rahatsız olanların bulunduğunu söyledi. Ak Parti olarak süreci yasal zemine oturttuklarını ve nihayete erdirme çabasında olmalarına rağmen karşı tarafın samimi olmadığını belirtti. Bozdağ; “Bir yandan çözüm, barış, kardeşlik diyenlerin insan kaçırması, yol kesmesi, araç yakması, haraç kesmesi hem hukuk dışı hem de çözüm konusunda samimi olmadıklarını gösterir.” Dedi.

3) “İZİN ALIN, OKUL AÇIN!”

Son günlerde Hakkari başta olmak üzere bölge illerinde tansiyonun yükselmesine neden olan Kürtçe okul konusuna da değinen Bozdağ, mühürlemelerin sebebinin yasal izin olmadığını kaydetti. Hükümet olarak anadilin önünü açmalarına rağmen birilerinin oluşturulan altyapıdan istifa etmek istemediğini belirtti. “Bu bir kara propagandadır” diyen Bozdağ: “Getiriyor birileri tabelayı çakıyor, ‘Burası okul’ diyor. Böyle olmaz. Türkiye'de kurallarla ilgili yasalar var, hepimiz hem uyacağız hem uygulayacağız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim