ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ / ÖZEL HABER

 

VAN HABER - Van’ın ilk ve tek çocuk kafesi açıldı. Sadece çocuklara hizmet veren kafe Vanlı aileler tarafından ilgi görüyor. Bir ilk olan bu mekanda her şey çocuklar için hazırlanıyor ve tüm etkinler onlar için düzenleniyor. Van’ın ilk çocuk cafe’si kısa zamanda Vanlıların beğenisini kazanan bir mekan olma özelliği ile de öne çıkıyor.

 

Sadece çocuklar için hizmet veren Charlie Çocuk Cafe Van’da hizmete başladı. Sadece çocuklar için hizmet veren kafe çocuklar için tasarlanmış. Oyun parkından masa sandalyelere, bardak peçeteden kullanılan tüm malzemeler çocuklar için özel olarak hazırlanmış. Doğum günleri ve diğer parti eğlencelerinin olduğu kafede çocuk güzel vakit geçiriyor ebeveynleri ise kendiişleri ile uğraşıyor. Kafenin hayata geçirmesiyle ilgili konuşan kafe yetkilisi Dilek Kahraman kafeyi ev ve iş kadınları yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için açtıklarını söyledi.

 

 

“VAN BÖYLE BİR YER GEREKİYORDU”

Kafeyle ilgili konuşan Kahraman şunları söyledi: “Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümü mevzunuyum. Üniversiteyi bitirdikten sonra uzun bir süre Elit World otelde çalıştım. Daha sonra kendi iş yerimi açacağımı belirterek işten ayrıldım. Şuan Charlie Kids Cafe’de yönetici olarak çalışıyorum. Böyle bir projeyi hayata geçirmeyi planladığımızda kentteki ev kadınlarının yaşadıkları sorunları göz önüne aldık. Ve fark ettik ki Van’a böyle bir yer lazım. Ve projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Eksiklikleri tamamladığımızı düşünüyorum.”

 

 

KAHRAMAN: PARTİLER DÜZENLİYORUZ

Çocuklar için parti organizasyonları yaptıklarını söyleyen Kahraman, “Projemiz yaklaşık 2 aydır faal olarak hizmete başladı. Ev hanımları bir yerlere gezmeye gidince çocuklarını evde bırakmak zorunda kalıyorlar. Ya da çocuklarından dolayı dışarı çıkamıyorlar. Biz daha çok ev hanımlarına ve annelere yönelik bir çalışma yapmayı düşündük. Anneler ve babalar burada oturup bir şeyler yiyip içerken, çocukları oyun alanında oynayabiliyorlar. Bunun dışında parti organizasyonları yapıyoruz. Çocuk partiler vs. gibi çalışmalarımız oluyor. Yetişkinlerde buraya gelebiliyorlar ama hizmetimiz daha çok çocuklara yönelik.” İfadelerini kullandı.

 

 

“ÇOCUKLARA ÖZEL ÜRÜNLERİMİZ VAR”

Kafede çocuklara özel lisanslı ürünlerin olduğunu belirten Kahraman şöyle konuştu: “Çocuklara özgü pastalar, çocuklara özgü içecekler, değişik kokteyller, çocuk masa ve sandalyeleri tamamen çocuklara özgü yapıldı. Her şeyi çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlandı. Artı çocuk parti malzemelerimiz de var. Çocukların sevdiği tüm karakterlerin lisanslı ürünleri bulunuyor. Peçesi, tabağı, bardağı her türlü süslemeyi yapıyoruz. Aileler çok memnun ayrılıyor. Çünkü ihtiyaçlarını karşıladığımızı düşünüyoruz.”

 

 

KAHRAMAN: ÇOK FAZLA TALEP VAR

Ablasının isteği üzerine kafeyi açtıklarını dile getiren Kahraman, “Menülerimizde çocuklara özel hazırlandı. Menüde değişik kokteyller hazırladım. Çocukların sevebileceği kurabiyeler, yaş pastalar her şey çocuklara özgü hazırlandı. Ablamla birlikte bu işe başladık. Ablam iki çocuklu bir ev hanımı. Daha çok onun isteği üzerine başladık bu projeye. Çünkü bir ev hanımı olarak o daha çok sıkıntı yaşıyordu. Çocuklarda sürekli anne ve babaya sitem ediyorlardı oyun alanları olmadığı için. Bizde bundan yola çıkarak bu projeye imza attık. Ve bu işi başardığımızı söylemeliyim. Çünkü çok fazla talep var. Gerçekten kentin böyle bir şeye ihtiyacı vardı.” Dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim