İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nde Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, örgüt mensuplarının bir evde saldırı hazırlığında olduğunu tespit etti. Saat 01.30 sıralarında eve operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile evde bulunan örgüt mensupları arasında çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edilirken, polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi. Çıkan çatışmada 3 örgüt mensubu öldürüldü. 12 saat süren operasyonda özel harekat polislerinin yanı sıra askeri de katıldı.

 

 

KARŞILIKLI ÇATIŞMA YAŞANDI!

Van valiliğinden çatışmayla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Valilik açıklamada 3 sokakta çatışmanın yaşandığını ve çatışmanın uzun sürdüğünü belirterek şu açıklamayı yaptı:

“İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik güvenlik güçlerimizin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 10 Haziran saat:02.00 sıralarında İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova Sokak, Sürmeli Sokak ve Mahir Sokak civarında 8 kişilik silahlı grup olduğu tespit edilmiş, bölgeye kontrol amaçlı sevk edilen güvenlik güçlerimiz ile silahlı grup arasında çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonrası bahse konu yerde yapılan ilk incelemelerde farklı ikametlere ait bahçelerde 3 bölücü örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, çatışma yaşanan yerde yapılan aramalarda 4 adet Kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 16 adet Şarjör, çok sayıda fişek, 1 adet 9mm tabanca, 7 adet el bombası, 3 adet el telsizi, 2 adet hücum yeleği, 4 adet el feneri ve çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.”

 

Editör: TE Bilisim