Güvenlik güçleri, Van-Edremit Karayolu üzerindeki Kocaeli Parkı karşısındaki eve dün gece kimliği belirsiz bir grubun girdiğini belirledi. Bunun üzerine operasyon başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda evdeki grup ile polis arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit düşerken, 12 kişi ise öldürüldü. Çatışmada yaralanan 2 polis memuru hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililer, bölgede operasyonun tamamlanması ardından açıklama yapılacağını bildirdi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir grubun büyük eyleme hazırlandığı bilgisini alınca çalışma başlattı. Polisin teknik ve fiziki takibiyle, grubunun Van merkez Edremit İlçesi'nde kiraladıkları Van Gölü yakınındaki 2 katli evde toplandığı saptandı. Vali Konağı ve MİT binasına yaklaşık 500 metre, Jandarma Lojmanları'nın da bulunduğu TOKİ Konutları'na 1 kilometre uzaklıkta, ağaçlar arasındaki 2 katlı eve operasyon yapılması kararı verildi.

 

Gerekli hazırlıklar yapıldı, emniyet birimlerinin çevre güvenliği almasının ardından Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekipleri dün saat 05.30'da operasyon başlattı. Polisin, 'Teslim ol'ı çağrısına grup ateşle karşılık verince, çatışma başladı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada evde bulunduğu belirtilen 12 kimliği belirsiz kişi öldürüldü. Çatışmada grubun açtığı ilk ateşle, Özel Harekat polisi şehit düştü, yaralanan 2 polis de hastaneye kaldırıldı. Evde yapılan aramada çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

 

EVİ KİRALAMIŞLAR

Van Valisi İbrahim Taşyapan operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu örgüt mensupları büyük bir eylem için Van'a gelmişti. Bunu önlemiş olduk. Vatandaşlarımızın huzurunu bozmalarına izin vermeyeceğiz. Örgüt mensuplarıyla ilgili ihbar alınmıştı. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra saat 05.30'da örgüt mensuplarının bulunduğu eve operasyon düzenlendi. Evden polise ateş açılınca 1 polis memurumuz şehit oldu. 12 örgüt mensubu ölü ele geçirildi. 2 polis memurumuz da yaralandı. Operasyonda 12 uzun namlulu silah, 1 Biksi, 1 adet G-3, 30 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.” Diye konuştu.

 

OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Operasyondan sonra Van Valisi İbrahim Taşyapan güvenlik birimleriyle olağanüstü toplantı yaptı. Toplantıya, Asayiş Kolordu Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, MİT ve diğer ilgili birimlerin komutan ve müdürleri katıldı. Bu arada şafak baskınıyla ölü ele geçirilen kimliği belirsiz kişiler, Van'da çok kritik bir hedefe eylem yapmaya hazırlandığını söyleyen güvelik yetkilileri, bu hedefin neresi olduğuna ilişkin bilgi vermedi.

 

POLİSİN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Van'da 12 kişinin öldürüldüğü operasyonda şehit düşen polisin kimliği açıklandı. Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı Edremit ilçesindeki bir eve düzenlenen operasyonda 12 kişi ölü ele geçirilmişti. Operasyonda şehit düşen özel harekât polisinin ise 17 yıllık polis memuru olan Önder Ertaş olduğu açıklandı. Adanalı olan Ertaş'ın 2 çocuk babası olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilisim