Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü, Hz. Peygambere yapılan çirkin saldırıyı lanetleyerek, Fransız bayrağı yaktı.

Hz. Ömer Camisinde kılınan Cuma namazı sonrası bir araya gelen onlarca kişi Peygamber Sevdalısı, Fransa’ya lanet okudu. Burada basın metnini okuyan Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörü üyelerinden Mehmet Ali Arpa, son yıllarda dünyanın dört bir tarafında küresel emperyalizm sonucu kanları akıtılan ve toprakları işgal edilen İslam ümmetinin, küresel güçlerin piyonları tarafından virüs gibi yayılan islamofobya ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

ARPA: MAZLUMLAR MÜLTECİ DURUMUNA DÜŞÜRÜLDÜ

Peygamber Sevdalıları Platformu Üyesi Mehmet Ali Arpa yaptığı açıklamada, “Kendi topraklarında mülteci durumuna düşürülen mazlum ümmet, insan haklarına ve demokrasilerine güvenip dünyaya insanlık dersi vermeye çalışan batı dünyasında da en temel haklarından yoksun bir şekilde yaşamaktadırlar. Müslümanların camileri ateşe verilmekte, çarşaflı hacılarımız ve sakallından dolayı mümin kardeşlerimiz alışveriş merkezlerine, lokantalara alınmamakta, çocuklarımız okullarda baskıya maruz kalmakta ve en temel hakları olan İslami eğitim noktasında kısıtlanmaktadırlar. Soruyoruz şimdi sözde ey çağdaş ve özgür batı! Senin özgürlükten kaslın sadece ahlaksızlık ve İslam karşıtlığına ses çıkarmamak mı?” sözlerine yer verdi.

“İSLAM ÜMMETİ BUNU KABUL ETMEYECEKTİR”

Arpa, son zamanlarda İslam’a yönelik yapılan saldırıların asla kabullenemeyeceklerini söyleyerek, Fransa’daki mizah dergisinin Peygamber Efendimizin karikatürünü çizerek hakaret ettiğini belirtti. Arpa, “Ama son günlerde yaşanan bir olay var ki İslam ümmeti bunu kesinlikle kabul etmeyecektir. Fransa'da küstah Charlie Hebdo dergisi yayınladığı karikatürlerle insanlığa rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)' ya hakarete yeltenmiş, Onun Aziz şahsiyetini rencide etmeye çalışmış ve efendimizin şahsında bir buçuk milyar Müslümanın mukaddesatına saldırmıştır” ifadelerini kullandı.

ARPA: SALYANGOZ SATMAKTAN VAZGEÇİN

Arpa, dünya liderlerine seslenerek son olarak şu ifadelere yer verdi: “İslam’a ve mukaddesata saldırıları fikir özgürlüğü olarak yutturmaya çalışanlar ve bu alçak derginin Türkçesi yerli Charlie Hebdo'lara da buradan sesleniyoruz; Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktan vazgeçin. Ekmeğini yiyip suyunu içtiğiniz bu topraklarda bu toprakların gerçek sahiplerine saldırmaktan vazgeçin. Bu saldırıların hemen akabinde Paris'te toplanan devlet başkanlarına da buradan sesleniyoruz. Ey geçmişi soykırımlarla dolu İngiltere, Fransa, İsrail, ABD ve diğer eli kanlı dünya liderleri. Daha Cezayir'de katlettiğiniz 1,5 milyon mazlumun hesabı sorulmamışken. Malimde, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, Libya'da, Nijerya'da Afganistan'da, Irak'ta, Suriye'de yaptığınız katliamlar daha diri iken, Filistin'de akıttığınız kanlar daha kurumamışken, ey terör elebaşıları söyler misiniz sizler hangi teröre karşı yürüyorsunuz. Bütün dünyaya tekrardan sesleniyoruz; sebep her ne olursa olsun bu ümmet İslam'ın Aziz peygamberine yapılan saldırılara asla sessiz kalmayacaktır ve bizlere düşen bu günden tez yok peygamberimizi daha fazla okumak, onun kutlu şirretini çocuklarımıza nesillerimize anlatmak. Bize miras bıraktığı Kur'an ve sünnete daha bir sıkı sarılacağız”


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim