Van'da bir araya gelen şehit ve gazi çocukları, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik için dua etti.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere destek olmak isteyen şehit ve gazi çocukları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce kent merkezindeki bir halı sahada düzenlenen etkinlikte buluşarak harekata katılan Mehmetçik için dua okudu.

 

Terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit olan AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun oğlu olan Vedat Muştu da etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, Afrin'e yönelik yürütülen harekatı desteklediğini belirterek, her koşulda Türk askerinin yanında olduklarını söyledi.

 

Babasının şehit edildiğini hatırlatan Muştu, şunları dile getirdi: "Babam bu terör örgütü üyelerince şehit edildi, ama o bizim onur ve gurur kaynağımız. Bugün de askerimiz, bu terör örgütünü bitirmek için Afrin'de mücadele ediyor. Mücadelenin tek bir terör örgütü üyesi kalmayıncaya kadar sürmesini istiyoruz. Rabb'im şehit vermeden askerlerimizin geri gelmesini sağlasın. Tek temennimiz ve duamız bu yöndedir." diye konuştu.

 

Muştu, devletine ve milletine hizmet eden asker olmanın en büyük hayalleri arasında yer aldığını dile getirdi. Fırat Gazioğlu da dedesinin Kore gazisi olduğunu ifade ederek, ülkenin dedesi gibi yiğitler sayesinde bu günlere geldiğini aktardı. Mehmetçik'in yanında olduklarını vurgulayan Gazioğlu, "Mehmetçik, terör örgütleriyle Afrin'de savaşıyor. Allah askerimizin ve devletimizin yardımcısı olsun. Elimizden ancak dua etmek geliyor ve onlar için dua ediyoruz." Dedi. 

Editör: TE Bilisim