Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (sas) daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği’nin düzenlediği ‘Herkes O'nu Okuyor’ kampanyası bu yılda devam ediyor. Hz. Muhammed'in (sas) hayatı, güzel ahlakı ve barışçıl kişiliğini anlatan kitaplardan yapılacak sınavda dereceye girenler, başta umre olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) ile Peygamber Yolu Derneği’nin birlikte düzenlediği Herkes O'nu Okuyor kampanyasının Van tanıtımı bir otelde gerçekleşti. Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan programda katılanlara hitap eden İlahiyatçı Yazar Doç. Dr Reşit Haylamaz, Asr-ı Saadet döneminde Peygamber Efendimizin (sas) yaşadığı 23 yılın, kıyamete kadar yaşanması muhtemel bütün sorunların cevabını içeren zenginlikte olduğunu söyledi. Haylamaz, “Türkiye ve dünyada 7'den 70'e herkesin Efendimiz (sas) ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışma vesilesiyle Efendimiz'in (sas) doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınması sağlanacak.” Dedi.

‘PEYGAMBER EFENDİMİZ HAYATIN İÇİNDEDİR’

Efendimiz sadece kendi döneminin peygamberi değil kıyamete kadar herkesin peygamberi olduğunu vurgulayan Haylamaz, “Peygamber efendimiz hayatın içindedir, insanların olduğu her yerdedir. Efendimiz inancından dolayı irtibatını kestiği bir tane insan göremezsiniz. Onun için herkesin gönlüne girmiştir. Efendimiz (sas) herkes ile diyalog içerisinde idi. Kendisine yıllarca düşmanlık edenleri bile kazanabilmek için çok büyük bir gayret sarf etti. Hiç bir zaman, hatta en canının yandığı zamanlarda bile stratejisinden taviz vermedi. Ona peygamberlik gelmeden önce de peygamber gibi yaşıyordu. Onun için isminin yerine herkes ona Emin diyordu. Bugün birçok sıkıntı Efendimizi layıkıyla tanıyıp, O'nun yaşantısı rehber edinilmediği için yaşanıyor.” diye konuştu. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in toplumun yüzde yüzünü kazanmaya kendisini adadığını vurgulayan Reşit Haylamaz, “Efendimiz şu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapardı, kapı kapı dolaşırdı. Herkesle, diyalog kurabileceği bir zemin oluştururdu.” ifadelerini kullandı.

‘MEDENİ BİR METOTLA KOLLARI SIVAMALIYIZ’

Reşit Haylamaz, Peygamber Efendimiz döneminde yaşanan hayatın neticesinde ortaya çıkan güzelliklerin günümüzde yaşanması için ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Haylamaz, “Efendimizin (s.a.s) hangi yönüne baksak bugünümüz açısından en çok ihtiyaç duyduğumuz bir hayat olduğunu görüyoruz. Sadece bizim yapmamız gereken O'nun çözüm adına attığı adımları görmek, bilmek ve günümüzü de iyi okuyarak günün problemlerini iyi keşfederek bugünkü problemleri çözme adına medeni bir metotla kolları sıvamaktır.” diye konuştu.

‘ÖLDÜRMEYE DEĞİL YAŞAMAYA GELDİ’

Peygamber Efendimizin öldürmeye değil yaşatmaya geldiğini ifade eden Haylamaz, “Peygamber Efendimizin düşüncesinde hiç savaş yoktu. Öldürmek yoktu çünkü o yaşatmaya gelmişti. 15 yıl boyunca Mekke’de sürekli şiddet görmesine rağmen hiç kimseye bir fiske dahi vurmadı. O Ebu Cehil’in yaptığı bütün zulümlere karşı, hep onun gibi insanları yaşatmayı ve İslamiyet’e davet etmeyi seçti. O zulümlere karşı savaşlara karşı hep iyilikle yaşatmayı kendine görev bildi. Kılıcında bir damla kan yoktu. Hani öldürmek vardı, hani şiddet vardı. Peygamber efendimiz zamanında ne bir kadın öldürüldü ne de bir çocuk. Şimdiki savaşlara bakın hani biz medeniydik. Şunu demeliyiz, kadınlar öldürülmeyecek, çocuklar öldürülmeyecek, ağaçlar kesilmeyecek.” şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim