Van'da özel bir okulda eğitim gören öğrencilere, depremde yapılması gerekenler ve yangın söndürme konusunda eğitim verildi. 

23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin 2 yılı nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Van Teknik Elamanlar Derneği (VANTED) üyeleri tarafından Özel Serhat Nevbahar Kolejinde tatbikat yapıldı.

AFAD uzmanlarının, öğrencilere deprem sırasında yapılması gerekenler, deprem çantasında olması gereken malzemeler, enkaz altında kalındığında uygulanacak yöntemlerle ilgili eğitim verdiği tatbikatta, deprem sonrasında binalardan tahliyelerin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı olarak öğrencilere anlatıldı.

Okul bahçesinde de yangın söndürme yöntemlerini anlatan uzmanlar, yangına müdahale, yangın söndürme tüplerinin kullanım şekli gibi konularda öğrencilere bilgi verdi.

VANTED Başkanı Sinan Üzümcü, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremin yaşattığı acıları unutturmamak ve deprem bilinci oluşturmak amacıyla depremin her yıl dönümünde farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl öğrencilerin deprem konusunda bilgilenmesini sağlamak amacıyla AFAD İl Müdürlüğünün desteğiyle tatbikat düzenlediklerini anlatan Üzümcü, gelecek yıl da gönüllü bir arama kurtarma ekibi oluşturmayı amaçladıklarını bildirdi.

Üzümcü, oluşturacakları ekibin AFAD'dan gerekli eğitimleri alarak profesyonel bir takım olacağını vurgulayarak, ekibin mühendislerden oluşacağını ve şimdiden gönüllü mühendislerin müracaatlarını beklediklerini ifade etti. 

İki yıl önce Van'da çok büyük acıların yaşandığını anımsatan Özel Serhat Nevbahar İlkokulu Müdürü Mehmet Yıldız ise yaşadıkları acıların tekrarlanmaması için insanlarda deprem bilincinin oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Düzenlenen etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür eden Yıldız, "Öğrencilerimiz bugün deprem konusunda bilgilendirildi. 2 yıl önce yaşadığımız depremde onlarca öğretmenimizi kaybettik. Allah aynı acıları tekrar yaşatmasın. Ancak deprem gerçeğiyle yaşadığımız için buna her zaman hazırlıklı olmamız lazım. Öğrencilerimize de bugün gerekliliğinden söz ettik" dedi.

Editör: TE Bilisim