Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Erciş ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 51 şüpheliden 32 kişi "PKK Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan tutuklandı.

 

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 17 Kasım günü düzenlenen eş zamanlı operasyonda “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Yardım ve Yataklık Suçlarından” 51 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltın alınan şüphelilerden 32’si “PKK Terör Örgütüne Üye Olmak” suçunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının düzenlediği operasyonda 7 sığınak tespit edilmiş ve bu sığınaklarda 2 Adet boş jelikan bidon, 1 Adet PKM makineli tüfek (Biksi), 2 Adet Mevzer tüfek, 4 Adet av tüfeği, 1 Adet Kaleşnikof, Adet kurusıkı tabanca, 180 Adet 7,62 mm. çapında Kaleşnikof fişeği, 212 Adet 7,62 çapında Biksi fişeği, 12 Adet 5,56 çapında M16 fişeği, 5 Adet Tüp, 1 Adet kasatura, 2 Adet yaesu marka el telsizi, 1 Adet Sony marka fotoğraf makinesi, 11 Adet EYP ateşleme anahtarı, 17 Adet EYP devresi, 6 Adet duracell pil, 1 Adet ses kayıt cihazı, çok sayıda Örgütsel doküman, gıda ve giyim malzemeleri ele geçirildi.

 

Gözaltına alınan şüpheli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiş olup, 51 şüpheli şahıstan 32’si “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak/Yardım ve Yataklık Suçlarından”  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “PKK/KCK, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütleri ile mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır.” Denildi. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim