Van’da doğuştan görme engeli ve epilepsi hastası olan Adem Kurucan, Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlanmak için ücretsiz kursların açılmasını istiyor.

 

Van’da yüzde 96 oranında görme engelli raporu olan epilepsi hastası Adem Kurucan (24), 22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek EKPSS’ye daha iyi hazırlanmak için Milli Eğitim Müdürlüğü destekli kursların açılmasını talep etti. Kurucan, EKPSS’ye hazırlanmak için verilen ücretsiz DVD setler ile sınavda başarılı olmanın mümkün olamayacağını belirtti.

 

Sınava az bir süre kala engelli bireyler için kursların açılması gerektiğini söyleyen Kurucan, “Yüzde 96 oranında görme engelli ve epilepsi hastasıyım. Van’da EKPSS kursları açılmıyor. Sınava 3 ay kaldı. İstanbul ve Ankara gibi illerde EKPSS kursları veriliyor. Bundan önceki sene de EKPSS’ye girdim ve düşük puan aldım. Özel şirketlerde çalışmak için işe başvurdum ve raporumu da gösterdim, ama almıyorlar” dedi.

 

“EKPSS KURSLARINDAN HAZIRLANIP MEMUR OLMAK İSTİYORUM”

Ev ortamında sınava hazırlanmanın zor olduğunu dile getiren Kurucan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evde çalışmamız için Ankara’dan DVD gönderiliyor. Bu DVD’ler bizlere ücretsiz geliyor. Ancak evde çalışma imkanımız yok. Bir engellinin evde çalışması ancak materyallerle olur. DVD gönderiyorlar, ancak onu oynatacak bir bilgisayar olmadan çalışılmaz. Bir engelli sobalı evde de yaşıyorsa ders çalışması çok zor. Sobalı evde ev halkı konuşunca o engelli çalışamaz. EKPSS kursları açılsın istiyorum. Açılan bu kurslar Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olsun. Rehabilitasyon merkezleri yerine EKPSS kursları açtırılsın. Ben de EKPSS kurslarından hazırlanıp memur olmak istiyorum.”

Editör: TE Bilisim