Van İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “en güzel kantin’ projesi çerçevesinde okul kantinleri denetleniyor. 


Milli Eğitim Bakanlığının yönetmeliğine uygun olarak kantinlerin seçim ve denetimleriyle ilgili proje hazırlayan İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, proje kapsamında okul kantinlerini denetlemeye başladı. Türkiye’de ilk defa uygulanan ‘en güzel kantin’ projesi kapsamında okullardaki kantinleri denetleyen İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, bu proje ile denetimlerin soğuk yüzünü sıcağa çevireceklerini belirtti. Yaklaşık 200 okulda yapılacak olan denetimlerde cezai müeyyidenin aksine ödüle yöneldiklerini ifade eden Yavuzer, “Bu proje ile amacımız, denetimin soğuk yüzünü sıcak ve tatlı bir heyecana çevirmek ve bu çerçevede öğrencilerimize en temiz, en hijyen ve en iyi hizmeti verebilmektir. Öğrencilerimiz, bu tür ortamlarda kendilerini daha değerli ve daha mutlu hissediyorlar. Onların kendilerini mutlu hmesi bizleri de mutlu ediyor” dedi.


En güzel kantin seçme projesini gelenek haline getireceklerini ifade eden Yavuzer, denetimlerde sağlık, gıda ve tarım, belediye zabıta müdürlükleri ile Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanlığından da destek aldıklarını söyledi. Yavuzer, “Kurumlarımızla birlikte kantinlerde özellikle hijyenik bir ortamın olması, öğrencilerin kendilerini rahat hissedeceği bir ortamın olması, ürünlerde son kullanım tarihlerinin geçmemiş olması, gazlı, cips ve benzeri öğrencilerimizin sağlığını olumsuz etkileyecek, obeziteye sebep verebilecek olan gıdalardan uzaklaştırması hedeflenmektedir. Öğrencilerimize meyve suyu yerine taze meyve, cips veya benzeri ürünler yerine sütlü ürünleri sunuyoruz. Bu da öğrencilerimize verdiğimiz değerin bir kanıtıdır” ifadelerini kullandı.


Denetimin soğuk yüzünü sıcağa çevirmeye başladıklarını dile getiren Yavuzer, “Cezaya değil, ödüle yöneliyoruz. Onları tatlı bir rekabetin içerisine koymaya başladık. Cezadan yana değil ödülden yanayız ve bunun da olumlu sonuçlarını beraber göreceğiz. Bu duygularla bizlere destek sunan tüm kurum ve kuruluşlara, öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim