İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın İpekyolu Belediyesince, yürütülen butik sokak çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan "Ercişli Emrah Butik Sokağı" hizmete açıldı.

 

Cumhuriyet Caddesi'nde yer alan butik sokaktaki duvarlara, şair Ercişli Emrah'ın resimleri çizilerek şiirleri yazıldı.

 

Sokağın açılışında konuşan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, göreve başladıktan sonra alt ve üstyapıda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

 

Kültürel ve sosyal çalışmalar kapsamında mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Kaymakam Öztürk, şöyle konuştu:

 

"İpekyolu'nu ziyaret eden turistler için örnek çalışmalara ev sahipliği yaptık. Bugün de 2017 yılında başlattığımız butik sokak çalışmaları kapsamında Ercişli Emrah Sokağı'nın açılışını yapacağız. Belediye olarak Kültür, Şemsiyeli, Kuş Kafesi, Kahvaltıcılar, Ordu Caddesi ve Çocuk Oyun sokaklarını kadar hayata geçirdik. Sokak çalışmalarımız devam ediyor. Butik sokaklar önemli. Önceden insanların girmeye korktuğu sokakları belediye olarak baştan tasarladık. Bu kapsamda hem vatandaşımızın hem de esnafımızın yüzünü güldürdük. Sokağımız Van'ımıza ve İpekyolu'muza hayırlı olsun."

 

 

Kaymakam Öztürk'ün açılış kurdelesini kesmenin ardından sokakta müzik etkinliği düzenlendi.

 

 

 

Editör: TE Bilisim