ŞEHRİVAN HABER: Van’da Üvercinka Kültür Sanat Organizasyonu tarafından 'Eriş Kadir Solo Keman Konseri' düzenlendi.

Bajar kafede düzenlenen konsere Vanlılar yoğun ilgi gösterdi. Konser sonunda bir Şehrivan Gazetesi’ne açıklamada bulunan Üvercinka Kültür Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Taşdemir, konsere duyulan ilginin kendilerini mutlu ettiğimi ifade ederek, “Eski türkülerin modern ezgilerle harmanlanarak yeniden yeni seslerle ifade etme çabası içerisindeyiz. Eriş Kadir de bu sanatçılarımızdan biriydi. Bu anlamda sanatçımızı Vanlı hayranlarıyla buluşturduk. Bundan sonra da bu tür organizasyonlarımız devam edecektir. Ben ilgiden dolayı tüm Vanlılara teşekkür ediyorum” dedi.

DİYARBAKIR KONSERİ’NDE OLUMLU TEPKİLER ALDIK

Sanatçının ilk konserini Diyarbakır’da verdiğini ifade eden Taşdemir, “'Eriş Kadir kardeşimiz Diyarbakır’daki konserinden çok olumlu tepkiler aldı. Van’da da aynı tepkileri aldı. Kimse tanımıyordu, bilmiyordu. Diyarbakır’daki konserinden sonra sahneden dışarıya çıkmadık, insanların yoğun bir ilgisiyle karşılandı. Fotoğraf çekmek isteyen, tanışmak ve sohbet etmek isteyen arkadaşlar oldu. Burada da aynı tepkileri aldık.” diye konuştu.

Bajar kafede düzenlenen konserin ilin tanıtımı noktasında önemli olduğunu ifade ederek, Üvercinka Kültür Sanat Organizasyonuna teşekkür ettiler.

ERİŞ KADİR KİMDİR?

Müzik hayatına dokuz yaşında bağlama ve şan dersleri alarak başlayan Eriş Kadir; THM dalında il birinciliği ve Türkiye dördüncülüğü kazandı. Sınava girdiği Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümüne birinci olarak girdi ve yine birinci olarak bitirdi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Ana Dalı öğrencisi iken Marmara Üniversitesi Akademik Orkestrası’nda viyola çalmaya başladı. Film Müzikleri Senfoni Orkestrası’nda viyola grup şefliği yaptı. Kocaeli Oda Orkestrası’nın birinci rahlesinde yer aldı. Doğtaş Oda Orkestrası ve Kopuz Oda Orkestrası’nda konuk sanatçı olarak bulundu. Kurucusu olduğu Çit Etnik Grubu’nun hem solisti hem de viyola sanatçısı olarak devam ediyor. Türkü derleyen sanatçı; Hocası Fatih Marufoğlu’ndan aldığı ilham sayesinde notalarla hikâyesini anlatırken, seslerin ve melodilerin rehberliğinde bizi mistik bir yolculuğa çıkarıyor.

Editör: TE Bilisim