İpekyolu Belediyesi yakın zamanda kurmuş olduğu spor kulübü ile elde ettiği başarılarının ardından, futbol yeteneği yüksek çocukları futbola kazandırmak amacıyla, alt yapı çalışmaları kapsamında futbol okulu kurdu.

 

İpekyolu Belediyesi geçtiğimiz yıl gençlerin spora olan ilgisini arttırabilmek için, İpekyolu Belediyespor Kulübünü kurarak bu alanda hızlı bir ilerleme kaydetti. Spor Kulübü bünyesin kurulan futbol takımları çeşitli yaş gruplarında antrenörler eşliğinde idmanlara çıktı. 13 – 14 yaş grubunda Van ve Bölge şampiyonu, Türkiye bölgeler liginde ise Doğu Anadolu bölgesini temsil etti. İpekyolu Belediyespor Futbol Takımı Kulübü, Kulüp yöneticileri ve Belediye Eşbaşkanlarının desteği ile çalışma kapsamını genişleterek futbol okulu kurma kararı aldı. Deneyimli antrenörler eşliğinde futbol eğitiminin verileceği okulda 2000 – 2009 doğumlu yaş sınırları arasında gençlerin futbol kulübüne alınması hedefleniyor. Bostaniçi Semt Sahasında yapılan antrenmanları yakından takip eden, Kulüp Başkanı Necmettin Özdemir ve Kulüp yöneticisi Nebi Kaçak konuya ilişkin yapmış oldukları açıklamada kayıtların yıl boyu süreceğini dile getirdi. Kaçak “Belediyespor kulübünde 100’e yakın futbolcumuz var, küçük yaş grubundan amatör ligi yaş grubuna kadar toplamda 7 takımımız var. Bir yıllık bir kulüp olmamıza rağmen gözle görülür başarılar elde ettik. 13 yaş grubumuz Türkiye sıralamasında ilk 20 sıralamasına girerek bölgemizde daha önce ulaşılamamış bir hedefe ulaştılar. Bu sebepten çalışmalarımızın kapsamını genişleterek,  Eşbaşkanlarımızın desteği ile futbol okulu kurduk. Kayıtlarımızın yıl boyu süreceği futbol okulunda 2000 ve 2009 yılları arası yaş grubu eğitim görecek. Bu çalışmalarımızla birlikte yılsonuna kadar belediyemize ait bir spor tesisi kurma proje gündemimizde. Önümüzdeki yıllar içerisinde bu tesisi kurmak için çaba serf edeceğiz. Spor kulübümüz genişledikçe iler ki aşamalarda futbolun yanı sıra bir çok spor dalında çalışmalarımızı yürütmeyi hedefliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

 

Futbol okulu bünyesinde eğitim gören öğrenciler ön eleme turnuvalarında girecekleri dereceye göre sıralaması yapılarak yaş sınırları arasında takımlar oluşturulacak. Oluşan takımlar ligde Belediye adına temsiliyet sağlayacak.

Editör: TE Bilisim