Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) bünyesinde gebe okulu açıldı.

 

Gebe okulunun açılış törenine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Şevki Konur ile hastane görevlileriyle vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesinin ardından bir açıklama yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Şevki Konur, Van’ın doğum oranı yüksek illerden biri olduğunu söyledi. 2015 yılı rakamlarına göre Van’da 20 binin üzerinde bir doğum gerçekleştiğini ifade eden Konur, Van’ın dışındaki çevre illerden de doğum vakalarının hastaneye geldiğini kaydetti. Konur, “Van, ikinci sağlık bölgesinin merkezi konumunda olduğu için dışarı illerdeki riskli gebeliklerin takibi de burada yapılıyor. Bu sene doğum sayımızın geçen seneye göre daha fazla olmasını öngörüyoruz. Bu süre zarfında bizim önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi de gebe okuludur. Gebelik ve gebeliğin takibi ve izlenimi bizim için önemlidir. Gebelik süreci her ne kadar fizyolojik bir süreç olsa bile çok patolojik sebebi kendinde barındırabiliyor. Bu nedenle bunlarla ilgili gebelerimizin bilgisinin olması ve gelişebilecek herhangi bir sıkıntıda ne yapacağını bilemesi, çocuğunu emzirmesi, hem gebelik hem gebelik sonrası vereceğimiz bilgiler onlara ışık olacaktır” dedi.

 

Eğitim Hemşiresi Şeyma Irmaksever ise, 'Sağlıklı Bebek, Sağlıklı Anne ve Sağlıklı Toplum' sloganı ile okulu açtıklarını belirterek, “11 kişilik öğrenci kadrosuyla her hafta günde iki saat olmak üzere eğitim vereceğiz. Amacımız, annelerimizi bilinçlendirmek ve onlara eğitim vermektir. Normalde bu hizmetler ücretli verilirken, bizler bu hizmeti burada halkımıza ücretsiz vereceğiz. Bu kapsamda tüm gebeleri okulumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastanenin servis imkanının da olduğunu dile getiren Irmaksever, talep olması durumunda gebelere araç tahsisi yapılacağını da sözlerine ekledi.

 

Açılış programı, gebelere egzersiz hareketlerin yaptırılmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim