Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van-SDİ) Platformu öncülüğünde, Ramazanda gösterişli sofralardan uzak, mütevazı sofralara dikkati çekmek ve İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla düzenlenen “Ümmet İftarı”na katıldı. 


Beşyol Meydanı’ndaki Hz. Ömer Camisi avlusunda yer sofrası kurularak gerçekleştirilen iftar yemeği sonrasında avluyu dolduran vatandaşlara hitap eden Vali Taşyapan, farklı yerlerdeki olası iftar davetlerine karşılık ‘Ümmet İftarı’na katılmayı tercih ettikleri için herkese teşekkür etti. Ramazan ayının bütün bereketi ve güzelliğiyle Van’da da devam ettiğini söyleyen Vali Taşyapan, “Ramazan ayının yarısını geride bıraktık. Hepimizi aynı sofranın etrafında buluşturan Rabbimize şükürler olsun. Ramazan’ın bir özelliği de aç kalmak, aç kalanların halinden anlamak, yokların halini anlamak, bunları tefekkür etmek, buna göre kendimize çeki düzen vermektir. Allah nice Ramazan’lara erdirsin, bu sofranın kurulmasında emeği geçenlere ve sunumlarda görev alanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Mütevazı iftarlıklardan oluşturulan sofrayı 'mükellef' olarak nitelendiren Vali Taşyapan, “Gerçekten hurmasıyla, çorbasıyla, simidiyle, suyuyla ve sizlerin güzelliğiyle burada çok mükellef bir sofra görüyorum. Allah vesile olanlardan razı olsun, Ramazan’ı bizlere mübarek eylesin ve sağlık sıhhat üzere bayrama ulaştırsın. Hepinize afiyet olsun, Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve Vali İbrahim Taşyapan’ın yanı sıra Van-SDİ üyesi 54 ayrı STK’nın üyeleri ve vatandaşların katıldığı iftar programı, iftar duası akabinde çorba, hurma, simit ve sudan oluşan menü ile yapılan iftarın ardından, akşam namazının cemaatle kılınmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim