Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hastaların eve nakil hizmetleri başladı. 


Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurulan ‘Eve Nakil Ambulansı Hizmetleri Birimi’nce imkanı olmayan veya ambulansla eve bırakılması uygun görülen hastalar, evlerine bırakılacak. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Hastane Yöneticisi Sevdegül Karadaş, birimin 18 Nisan tarihinden itibaren hizmete açıldığını belirterek, “Burada yaklaşık 30-40 hastaya hizmet vermekteyiz. İçerisinde bir şoför, bir hemşire, bir de yönlendirme personeli 24 saat boyunca görevli kalmaktadır. Hastanede yatan, sedyede olan ve genel durumu eve gitmesine müsaade etmeyen hastalarımıza biz bu birimimizle yardımcı olmaktayız. Şimdilik Van merkez içerisinde hizmetimizi sürdüreceğiz, ama ileriki süreçlerde personel eksikliğimizde sağlandığı zaman inşallah ilçelere de hasta naklinde yardımcı olacağız” dedi

 


Daha önce birkaç ilde bu hizmetin verildiğini ifade eden Karadaş, ancak şu anda sadece Van’da bu hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.


Güzel Aslan adlı hastanın oğlu Ali Aydın ise, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlatılan yeni hizmetin özellikle dar gelirli ailelere büyük bir kolaylık sağlayacağını belirterek, “Bazı insanların maddi durumu düşük ve hastasını götürecek bir imkanı yok ya da gece saat 24.00’te hasta taburcu oluyor. Ancak o saatte araç bulmakta zorluklar yaşanıyor. Böyle bir hizmeti bizlere sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından Güzel Aslan isimli hasta, nakil ambulansı ile evine bırakıldı.

 

 

 

Editör: TE Bilisim