Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mahallelerde halk toplantıları ve esnaf ziyaretlerini sürdüren HDP milletvekili adayları halktan yoğun ilgi görüyor.

 

EDREMİT

HDP’nin Edremit ilçesindeki seçim çalışmaları devam ediyor.

 

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Edremit ilçesinde halkla bir araya geldi.  Seçim Çalışmaları kapsamında Edremit İlçesine bağlı Elmalık, Şabaniye ve Süphan Mahallelerinde halkla bir araya gelen HDP heyeti halktan olumlu tepkiler aldı. Çalışmalara HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ve HDP ilçe yöneticileri katıldı.

 

Toplantılarda konuşan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, halkın iradesini yok sayan AKP hükümetinin halkı hiçleştirmeye çalıştığını belirtti. Hezer; “Buraya sizin sorununuzu derdinizi dinlemek için gelmeyi planlıyorduk ama 7 Haziran seçimlerinin sonucunu hazmedemeyen AKP Hükümeti bizi tekrar bir seçim yapmaya zorladı. Ama biz biliyoruz ki t bu seçimden de büyük bir zaferle çıkacağız. Biz barışı Kürdistan’a getireceğiz. Erdoğan 7 Haziran sonucunu beğenmedi ama 1 Kasım seçim sonucuyla pişmanlık duyacak. Bu seçimde Van’dan 8 vekille meclise gideceğiz ve ‘keşke tekrarlamasaydık seçimi’ diyecek biz halkımıza inanıyoruz. Biz kötü bir şey istemiyoruz, biz onlar gibi hırsızlık, yolsuzluk yapmadık. Biz kimse ölmesin istiyoruz. Biz insan gibi bir yaşam istiyoruz, savaşı değil barışı istiyoruz. Herkes anadilinde konuşsun. Sadece Kürtler değil bütün halklar kendi dillerinde konuşsun istiyoruz. Onlar tüm ülkeyi soyup soğana çevirdiler kimse sesini çıkarmadı. Ama onlar ne yaptı, gelip belediye eş başkanlarımızı tutukladılar. Rojbin Başkan, bizim başkanımızdı, kadın Eş başkanımızdı bizim irademizdi. Kadınların adına o makamdaydı, hukuksuz yere tutukladılar. Ne yapmıştı Rojbin Başkan hırsızlık mı, haksızlık mı? Hayır, sadece halkı için çalışıyordu bunu bile hazmedemediler. Ama biz onlara 1 Kasım günü irademize dokunmalarının hesabını sandıklarda soracağız.” Diye konuştu.

 

Elmalık Mahallesinde de ev ev, kapı kapı dolaşan HDP heyeti vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi.

 

ERCİŞ

HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan ve Yeliz Zozan Yıldırım’da seçim çalışmalarını Erciş’te sürdürdü. Erciş’te halkla bir araya gelen Botan ve Yıldırım, halka 1 Kasım seçimlerinin önemini anlatarak HDP’ye destek isterken, yurttaşlar da vekil adayları HDP’yi destekleyeceklerini söyledi.

 

HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan ve Yeliz Zozan yıldırım ziyaretlerin ardından gece yarısı yapılan polis baskınlarında gözaltına alınan DBP Erciş İlçe Eşbaşkanı Şevket Ulugana, Erciş Belediyesi Meclis Üyesi Mecit Sargut ile Mustafa Akyüz için Erciş Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Burada İlçe Emniyet Müdürüyle görüşen Botan ve Yıldırım Emniyet Müdürlüğünün önünde açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Lezgin Botan,  “ AKP bizim çalışanlarımızı tutuklamakla bizleri yıldıramaz. AKP’nin memurları gibi çalışan polisler iyi bilsinler ki, parti çalışanlarımızın sadece basın açıklamasına katıldıkları için tutuklanmaları anayasa ve ifade özgürlüğünün ihlalidir. AKP’yi bu hukuksuz uygulamalardan vazgeçmeye ve arkadaşlarımızı serbest bırakmaya çağırıyoruz.” Dedi.

 

ÇATAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çatak ilçesinde seçim çalışmalarını halk toplantısı ve esnaf ziyaretleriyle sürdürdü.

 

Ezdinan(Konalga) ve Tıng(Büyükağaç) mahallelerinde yapılan halk toplantısına HDP Van milletvekili Remzi Özgökçe,  Çatak Belediye Eşbaşkanı Celalettin Bartu, Evin Kewe, HDP-DBP ilçe yöneticileri, Belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ezdinan (Konalga) mahallesi taziye evinde düzenlenen halk toplantısında olarak konuşan Çatak Belediye Eşbaşkanı Celalettin Bartu, “  Bizim meselemiz bir günlük değil veya Belediye değil, mesele Kürt halkına karşı yapılan zülümdür. Hani diyorlar ya biz et ve tırnak gibiyiz. Evet, onlar hep et oldular, bizde tırnak, biz ne kadar uzayıp büyüsek onlar hep bizi kesti. Bize ova da siyaset yapın diyenler Kürt halkının 7 Hazirandaki seçimlerindeki başarına tahammül edemeyip 3 ay sonra ülkeyi tekrar seçime götürdü. Bu süre içerisinde binlerce insan katledildi. Cizre’de Cemilenin buzdolabına atılmış cansız bedenini, Şırnak’ta zırhlı aracın arkasına bağlayıp sürüklenen gerilla cenazesini ve en son Ankara’da yapılan katliamı unutmayacağız” dedi.

 

Son olarak konuşan HDP Van milletvekili Remzi öz gökçe ise,” 7 Haziran’da Barış, Kardeşlik olsun halkımızın iradesi tecelli etsin. Ankara’ya gitsin diyalog müzakere başlasın kaldığı yerden devam etsin ve bu ülkeye barış gelsin huzur gelsin dedik. Bunları isterken Kürt halkı yüzde 13 oy ile 80 milletvekiliyle Ankara’ya gitti. İradesini beyan etti.  Düz ovada siyasete varım dedi ve Ankara’ya gitti. Sayın Cumhurbaşkanı meclisin kapısını kilitleyip arka cebine koyarak savaş konseptini başlattı. Hepimizde biliyoruz ki amaçları iç güvenlik paketini çıkardıkları zaman bu ülkede diyalog, müzakere ve barış niyetleri yoktu. İktidarı da elinden aldığımız için barış masasını terk etti, savaşı tercih etti. Fakat hepimizde biliyoruz ki bu ülkede 40 yıldır savaş var bu savaş barış olmadan bitmez ve bu savaşın galibi de yok. “ dedi.

 

İPEKYOLU

HDP Van Milletvekili adayı Lokman Ergün ise seçim çalışmalarını Japon pasajı esnafını ziyaret ederek sürdürdü. Esnaflarla ve çevrede ki vatandaşlarla sohbet etti. 

Editör: TE Bilisim