YYÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği panel, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş’in açılış konuşmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas’ın moderatörlüğünde “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu panele geçildi. Panelde konuşan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kehf Suresi 110. Ayet-i Kerime’de ‘Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa salih amel işlesin ve rabbine ibadette kimseyi ortak koşmasın’ buyrulduğunu hatırlatarak, “Fudayl Bin İyâd bu ayeti tefsir ederken ‘salih amelden’ maksat, yapılan ibadetlerin Peygamber Efendimizin (s.a.v.) sünnet-i seniyyesine uygun olması, yani meşru olması demektedir. Ayetin devamında ise ihlas ve samimiyetle ibadet etmeyi emretmektedir. Bu ibadetler ister kavlî ibadet olsun, ister kalbî ibadet olsun, ister bedenî ibadet olsun, ister malî ibadet olsun, bu iki şarttan birisi eksik olduğu takdirde makbul değildir. Yine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ‘Din Samimiyettir’ buyurmuştur. Bu Hadis-i Şerif, İslam âlimleri tarafından ‘Umdetu’l İslam’ olarak kabul edilen dört hadisten biridir. Bütün bunlar bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması olan ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’ konusunun önemine işaret etmektedir. Bugün burada bu ana temayı farklı açılardan sizlere aktarmak için değerli hocalarımızla bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnşallah panelimiz hayırlara vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

İl Müftümüz Nİmetullah Arvas’ın ardından YYÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. İsa Yüceer, Yrd. Doç. Dr. Abdulhadi Timurtaş ve Yrd. Doç. Dr. Arif Gezer, tebliğ sundular. Panelistlerin öğrencilerin sorularını cevaplandırmalarıyla panel son buldu.
Öte yandan, Van İl Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı Van Abdulhakim Arvasî Eğitim Merkezi’nde bir konferans program düzenledi. Eğitim merkezi kursiyerlerine yönelik düzenlenen programda Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ömer Pakiş, “Dinimiz Açısından Hz. Peygamber’in Önemi” konulu bir konferans verdi. 

Editör: TE Bilisim