Van merkezde yaşanan bahar mevsimiyle vatandaşlar güneşin tadını çıkarırken, yüksek kesimlerde ise karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

 

Van’da havaların ısınması ile adeta parklara akın eden vatandaşlar, güneşin tadını çıkartırken, kent merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçesaray ilçesi Karabet Geçidinde ise Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri 2900 rakımda karla mücadele çalışmaları yürütüyor. Mart ayı ile birlikte baharın geldiğini anlatan Cafer Nakış, “Bahar zamanında geldi. Bizler de havaların ısınması ile kendimizi parklara attık. Bahçesaray ilçesinde geçmişten bu yana sürekli yolları kapanıyordu. Şimdi daha iyidir, eskiden haziran-temmuz aylarında Bahçesaray'ın yolları kapalı kalıyordu. Şimdi yolları falan yapılmış, tünel açılmış. Bizler de emekli olduğumuz için burada güneşleniyoruz. Kış mevsimini de sobanın dibinde geçirdik” şeklinde konuştu.

 

MART GELDİ HAVALAR ISINDI

Parkta çay satan Yusuf Temel ise, bu sene Türkiye genelinde kış mevsiminin oldukça zor geçtiğini belirterek, “Ancak mart ayının gelmesiyle birlikte burada havalar ısınmaya başladı. Bu ay genelde yağışla geçiyor. Özellikle geceleri oldukça soğuk oluyor. Halen soba yakıyoruz. Havaların ısınmasıyla beraber ben de çay satışına başladım. Üç senedir bahar aylarında burada çay satıyorum” diye konuştu. Sıcak havaları fırsat bilen yüzlerce vatandaş, cadde ve parklara akın ederken, özellikle il merkezinde bulunan Dabbağoğlu Parkında vatandaşlar çaylarını yudumlayarak güneşin tadını çıkarttı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, hafta sonuna kadar hava sıcaklıklarının devam edeceğini; ancak cumartesi günü karla karışık yağmur, pazar günü ise kar yağışı beklendiği bildirdiler.

 

ÖZALP’TA BAHAR HAVASI

Özalp ilçesinde havaların ısınmasıyla vatandaşlar parklara ve çay bahçelerine akın etti. 6 Mart’ta son cemrenin toprağa düşmesiyle hava sıcaklığı da kendini iyice htirdi. Çetin geçen kış mevsiminin ardından güneşin tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar ise parklara ve çay bahçelerine adeta akın ettiler. Parklarda oturan gençler, havaların güzel olmasında dolayı parka geldiklerini ve temiz havada arkadaşlarıyla sohbet ettiklerini söylediler. Uzun ve soğuk bir kışın ardından havaların güzel olmasını fırsat bilen yaşlılar da kahvehane önlerinde oturarak çay içtiler. 

Editör: TE Bilisim