İlk saldırı önceki gece İpekyolu ilçesinde bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu’na düzenlendi. Gece geç saatlerde okula EYP saldırısı için gelen kimliği belirsiz kişiler okulun içine girerek kazan dairesinin kapısına piknik tüpü içerisinde patlayıcı bıraktı. Büyük bir gürültü ile patlayıcı patlatılırken, saldırganlar kazan dairesine girdi ve okulun kazan dairesine zarar vermek istedi. Saldırganlar daha önce hazırlanmış patlayıcıyı kazan dairesine yerleştirerek olay yerinden uzaklaştı. Kazan dairesine yerleştirilen patlayıcının patlamaması faciayı önlerken, okulda büyük maddi hasar meydana geldi.

 

BİR GECE ARAYLA İKİNCİ SALDIRI

İkinci saldırı ise dün gece Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okuluna düzenlendi. Saldırganlar burada da okulun giriş kapısına piknik tüpü içerisine yerleştirdikleri patlayıcıyı patlatarak içeri girmek istedi. Patlayıcı büyük bir gürültü ile patlatılırken, vatandaşlar sesin duyulması üzerine olay yerine gitti. Saldırganlar vatandaşları görüp olay yerinden uzaklaşırken, büyük bir faciayı da vatandaşlar önlemiş oldu. Vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri okul ve çevresinde incelemelerde bulundu. Polisin yaptığı incelemede her iki saldırının da aynı saldırganlar tarafından yapıldığı belirlenirken, saldırganların okulun güvenlik kameralarına yansıdığı da belirtildi. Polis şimdi güvenlik kameralarından okullara saldıran saldırganların yakalanması için inceleme yapıyor.

 

YAVUZER: YENİ FURYA BAŞLADI

Sosyal medya üzerinden okulların zarar gördüğünü ve saldırıları kınadığını söyleyen İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, “Okullara eğitim yuvalarına yapılan molotoflu saldırıların ardından şimdi de piknik tüpleriyle yapılan el yapımı bombaları saldırı furyası başladı. Namık Kemal İlköğretim Okulumuzdan sonra Vali Ali Cevdet Bey İlköğretim Okulumuza da iki bombalı saldırı düzenlendi. Okullarımız kısmen zarar gördü” İfadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim