Van'dan, Irak'ta depremin yaşandığı bölgeye 26 kişilik arama kurtarma ekibi, 5 araç ve bir canlı arama kurtarma köpeği gönderildi.

 

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Osman Uçar, depremin yaşandığı andan itibaren bölgeye yardım için çalışmaların başlatıldığını söyledi. Deprem bölgesinde görev yapmak üzere ilk etapta 15 personel ve 3 araç gönderdiklerini kaydeden Uçar, sonrasında 2 araç, 11 personel ve bir canlı arama kurtarma köpeğinin daha bölgeye sevk edildiğini aktardı.

 

Bundan sonra da depremin durumuna göre ihtiyaç olması durumunda bölgeye yeni ekiplerin sevk edilebileceğini belirten Uçar, şöyle konuştu: "Şu anda depremin sonuçlarıyla ilgili net durum yok. İnşallah hayatını kaybedenlerin sayısı azdır. Ancak ihtiyaç olması durumunda personellerimiz orada çalışmalara katılacak ve gereken özveriyi göstererek görevlerini en iyi şekilde yerine getirecektir. Başkanlığımız nezdinde de bölgeye ulusal düzeyde yardım çalışması başlatıldı. Şu anda araçlarla gönderilen malzemelerin dışında bir uçak yardımın da hazırlandığını biliyoruz." 

Editör: TE Bilisim