Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerin ardından Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında geçici olarak işe alınan ve 3 ay önce işlerine son verilen işçilerden Nurcan Ü., intihar girişiminde bulundu.

Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çeşitli kuruluşlarda yılda 9 ay çalıştırılan 7 bin 286 işçi, geçen 14 Haziran'dan itibaren işsiz kaldı. Bu işçilerden bunalıma giren Nurcan Ü. Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Yıldız İş Merkezi'nin terasına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin ihbarıyla gelen polis Nurcan Ü.'yü ikna etmeye çalışırken, itfaiye ve sağlık ekipleri de önlem aldı.

İş merkezinin önünde toplanan ve kendisi gibi işten çıkarılan bir grup da Nurcan Ü.'ye destek vererek, İşkur ve hükümet aleyhine slogan atmaya başladı. Polisler yanına yaklaşıp yaklaşık yarım saat süreyle ikna etmeye çalıştıkları Nurcan Ü., intihardan vazgeçti ve iş merkezinin terasından indirildi.

Ambulansla önce hastaneye götürülen Nurcan Ü., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Editör: TE Bilisim