ŞEHRİVAN GÜNCEL: SONER İZGİ / MENDUH ÇALIŞKAN - Kahvaltı Konağı Edremit’te, Edremit ve Van halkının hizmetine açıldı. Yöresel Van Kahvaltısının vatandaşa sunulduğu Kahvaltı Konağı’nda Vanlılar ve ilçe halkı göl manzaralı kahvaltı yapabilecek.

 

Edremit Belediyesinin çalışmaları ile büyük değişim yaşayan Edremit ilçesinde yeni mekanlar açılmaya devam ediyor. Bu mekanlardan bir tanesi olan Kahvaltı Konağı geçtiğimiz günlerde hizmete açılmıştı. Edremit halkı ve merkezdeki kargaşadan kurtulup Edremit’te gelen Vanlılar burada Van Gölü’ne karşı kahvaltı yapma imkanına sahip oluyor. Turizm anlamında önemi bir konuma sahip olan Edremit yeni açılan Kahvaltı Konağı’yla da daha nezih kahvaltı yapabilecek. Kahvaltı Konağı Van’ın yöresel Van Kahvaltısını vatandaşa sunuyor.

 

200 KİŞİ BİR ANDA KAHVALTI YAPABİLECEK

Açılışının ardından dün Van basını ile bir araya gelen Van Kahvaltı Konağı ve Cafe yetkilisi Ahmet Cintan, uzun yıllardır Van merkezde Damak Kahvaltı Salonu ile hizmet verdiklerini söyledi. Cintan, “Şu anda Edremit İlçemizde Van Kahvaltı Konağı adı altında yeni bir mekan açtık. Mekanımız 200 kişinin birden kahvaltı yapabileceği iki katlı bir mekandır. Müşterilerimizin araçlarını daha rahat park edebilecekleri otoparkımız mevcuttur. Damak Kahvaltı Salonu olarak kentin tanıtımı açısından 2014 yılından bu yana yüze yakın başka illerde düzenlenen fuarlara katıldık.” Diye konuştu.

 

FUARLARDA VAN ÜRÜNLERİNİ TANITIYOR

Kahvaltı salonu olarak birçok fuara katıldıklarını söyleyen Cintan şöyle konuştu: “Geneli katıldığımız Fuarlar yöresel ürünler ve Gıda ürünleri tanıtım fuarları oldu. Bu fuarlarda yaklaşık 1.5 milyon insana Van otlu peyniri, Van’ın yöresel ürünlerini tanıtma fırsatı bulduk. İl dışında Van’ı tanıtmak bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Aynı zamanda Van’ın yöresel ürünlerini internet Sitesi üzerinden satışını gerçekleştiriyoruz. Başka illerde Van’ın yöresel ürünlerini isteyen müşterilerimize kargo garantili ürünlerimizi gönderiyoruz. Edremit İlçesi’nin yeni gelişmesi ile birlikte bizde yeni bir mekan olan Van Kahvaltı Konağı’nı açtık.”

 

“2018’DE DE FUARLARA KATILACAĞIZ”

Katılım sağladıkları fuarda Van’dan destek almadan katıldıklarını katan Cintan, “İl dışında katıldığımız hiçbir fuar için kimseden bir destek almadık. Tüm fuarlara kendi imkanlarımız ile katılıyoruz. Katıldığımız tüm fuarlarda Damak Kahvaltı Salonu ismiyle katılıyorduk. Fakat bundan sonra katılacağımız fuarlara Van Kahvaltı Konağı ismiyle katılacağız. Ancak kurumların bize destek vermemesinden dolayı sadece 2018 yılının sonuna kadar fuarlara katılacağız. Van’da hiçbir kurum, kuruluş ve STK’dan destek almadığımız için 2018 yılının son ayından sonra artık fuarlara katılım sağlamayı düşünmüyoruz. Kendi imkanlarımız ile bizlerde bir yere kadar fuarlara katılım sağlayabiliyoruz.” Dedi.

 

CİNTAN: VAN GÖLÜ’NE KARŞI KAHVALTIYA DAVET EDİYORUZ

“100’e yakın fuarda hiçbir destek almadık” diyerek konuşmasını devam ettiren Cintan son olarak şunları söyledi: “Bırakın desteği hiçbir kurumdan, kuruluştan ya da STK’dan bir tebrik dahi almadık. Ankara’da katıldığımız fuarda Van Milletvekillerini tek tek arayıp standımıza ziyaret etmeleri için davet ettim. Ne yazık ki hiçbiri gelmedi. Kentin değerlerini, tanıtımını bu denli yapmamıza rağmen hiç kimsenin bizlere teşekkür dahi etmemesi bizleri derinden üzmüştür. Bu yaşananlardan dolayı artık fuarlara katılım sağlamayı düşünmüyoruz. Tüm herkesi Van Gölü’ne karşı Van Kahvaltısı yapmaya davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim