Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahalle yollarında kar direği ve tabela çalışması yapılacağı belirtildi.

 

Kırsal mahallelerde cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımını gerçekleştiren Van Büyükşehir Belediyesi, yapılan yolların tanıtılması ve güvenli bir şekilde kullanılması için harekete geçti. Bu kapsamda yeni yapılan yollar başta olmak üzere mahalle yollarında kar direği ve mahalle isim tabelaları çalışması da yürütülecek.

 

Konuya ilişkin bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, 2017 yılı çalışmaları kapsamında mahalle yollarına yaklaşık 3 bin kar direği diktiklerini belirterek, “Bu sayıyı 2018’de inşallah 10 bin civarına çıkarmayı hedefliyoruz. Kar direkleri özellikle kış aylarında çığ tehlikesi ve fırtınadan dolayı kapanan yolların açılmasında ekiplerimize kolaylık sağlıyor. Bunun yanı sıra yol güvenliği noktasında da bu direkler son derece önemlidir. Biliyorsunuz Van Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl mahalle statüsüne kavuşan köylerimizle ilgili ciddi bir yol yatırımı gerçekleştirmiştik. Çok sayıda mahallemizi tarihinde ilk defa asfaltla buluşturmuştuk” dedi.

 

Mahalle tabelalarının bu yıl baştan aşağı yenileneceğini kaydeden Mescioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018’de 684 mahallemize yönelik isim ve yol bilgilerini içeren tabelaların yerleştirilmesi ile ilgili bir çalışma yapacağız. Bu çalışmamız 13 ilçemizde gerçekleştirilecek ve bunun sonucunda özellikle eski köy yeni mahallelerimize hem daha rahat ulaşılabilecek hem de oraların tanıtılmasına katkı sağlanacak.”

Editör: TE Bilisim