Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 845 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

 

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 593 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

 

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda çalışmalara başladığı belirtilen açıklamada, kar yağışının en yoğun olduğu Bahçesaray, Başkale, Çatak, Özalp, Saray ilçeleri ve Gürpınar'ın Güzelsu bölgesindeki tüm köylerin yolunun kapandığı aktarıldı.

 

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Van-Bahçesaray yolu dün saat 09.00'dan itibaren ulaşıma kapandı. Yoğun kar ve tipinin etkili olduğu yolda, yağışın etkisini yitirmesiyle yol açma çalışmalarına başlanacağı bildirildi.

 

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölge genelinde havanın parçalı bulutlu ve aralıklarla kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Van'ın Başkale ile Bahçesaray ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. 

 

Belediye ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde ana yollar ile kaldırımlarda karla mücadele çalışmalarına başladı. 

Editör: TE Bilisim