Olay 10 Eylül günü Van'ın Muradiye İlçesinde meydana geldi. B.Ö. saldırıya uğradıktan sonra Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet/Gasp Büro Amirliği ekiplerince mağdur B.Ö.'nün ifadesine başvuruldu.

B.Ö. ifadesinde  “Muradiye İlçesinde ikamet ettiğini, eşi E.Ö.’ün araç alım/satımı işleriyle uğraştığını, eşinin Van merkezde bulunduğu bir gece, evinde iki çocuğuyla birlikte bulunduğu sırada, evine yüzlerinde eşarp ve kar maskesi bulunan 2 şahsın geldiğini, gelen şahısların eşi tarafından satışı yapılan bir araca ait olan 85.000,00 TL parayı istediklerini söyledi. Parayı vermek istemeyince saldırganlar tarafından darp edildiğini ve kolunu kırdıklarını ifade eden B.Ö. paranın yerini öğrenen şahıslar parayı aldıktan sonra evden kaçtıklarını belirtti.

Şikayetin ardından Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet/Gasp Büro Amirliği görevlilerince, alınan bilgiler çerçevesinde şüphelilerin kimlik tespiti ve yakalanmasına yönelik olarak yapılan mahalle ve sokak çalışması sonucunda; olayın şüphelilerinin, mağdurun eşinin akrabaları olan Ercan Ö. ve F.Ö. isimli şahıslar olduğu tespit edildi.

Şüphelilerin tespit edilmesi üzerine polis ekiplerince yapılan operasyonda 2 şüpheli ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ercan Ö. ise “Nitelikli Yağma” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim