Dün geceden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Van valiliğinden ardı ardına açıklamalar geldi. Sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Van merkeze İpekyolu, Tuşba ve Edremit’te tüm okullar tatil edildi. Öte yandan Özalp, Gürpınar ve Saray ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Kaymakamlıklarınca alınan kararla eğitime bir gün ara verildi.

 

ENGELLİ VE HAMİLELERE İDARİ İZİN

Valilikten yapılan bir diğer açıklamaya göre ise, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da bugün idari izinli sayılacakları belirtildi.

 

YYÜ’DE TATİL YOK!

Valilik bu açıklamaları yaparken, tatil sonrası üniversiteli öğrencilerinin en çok merak ettiği konu ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) tatil olup olmaması. Bu soruya ise YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal cevap verdi. Resmi Twitter hesabı üzerinde açıklama yapan Battal üniversitede tatil olmadığını söyledi. Battal şu ifadelere yer verdi: “Sevgili öğrencilerimiz, kar tatili yok. Sadece engelli öğrencilerimize ve engelli personelinize (Valilik emri gereğince) bir gün tatil olacak.” 

 

 

 

Editör: TE Bilisim