“ARÜ’LÜ ÖĞRENCİLER GÜZEL VE ANLAMLI BİR KAMPANYAYA İMZA ATTI”

16 Ocak 2014 tarihinde Ardahan’dan Van’a doğru yola çıkan ARÜ’lü öğrenciler, 17 Ocak 2014 tarihinde Van’a ulaştı. Öğrenciler burada ilk olarak Van Vali Yardımcısı Vekili ve İpekyolu İlçe Kaymakamı Sabri Uzun’la görüştü. ARÜ’lü öğrencilerin Van için gerçekleştirdiği kampanyanın anlamlı ve önemli olduğunu belirten Uzun, “Ardahan Üniversitesi öğrencileri böyle güzel bir projeye imza attığı için, Van adına sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KORKMAZ: “VAN’DA KAR YAĞSA; BİZ BURADA ÜŞÜMELİYİZ”

Van’daki yardım faaliyetinin ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Bilinçli Gençler Kulübü Başkanı Lezgin Ediş, tüm Türkiye’de büyük üzüntü yaratan Van depremi nedeniyle Van’daki birçok ailenin büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, “Biz Ardahan’da üşüyoruz, ama Van’daki aileler bizden daha fazla üşüyor. Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hocamızın ‘Van’da kar yağsa biz burada üşümeliyiz’ vecizi ve parolasıyla yardıma ihtiyacı olan aileler için düştük yollara.” diye konuştu.

“ARDAHAN, VAN İÇİN SEFERBER OLDU”

Kampanya çerçevesinde yapılan çalışmalara ve Ardahan halkı tarafından verilen desteklere de değinen Ediş, “Projemizi üniversite basını üzerinden duyurmaya çalıştık. Ayrıca sadece üniversite personeli ve öğrencilerinden değil, Ardahan’da bulunan hayırseverlerden de yardım aldık. Verdiğimiz adreslere kısa sürede yardımlar yağdı. Biz de Van’a gelerek bu yardımları muhtaç ailelere ulaştırdık. Öte yandan yardım dağıtımı sırasında Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri bize yardımcı oldukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diyerek, ayrıca ARÜ Bilinçli Gençler Kulübü’nün sosyal sorumluluk çerçevesindeki çalışmalarına devam edeceğini belirtti.

250 ADET YARDIM KOLİSİNİN DAĞITIMINI ARÜ’LÜ ÖĞRENCİLER YAPTI

“Van Üşüyor” sloganıyla ARÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Bilinçli Gençler Kulübü üyesi öğrencilerin başlattığı yardım kampanyası 20 gün sürdü. Kampanya kapsamında ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda açılan stantta 250 adet yardım kolisi toplandı. ARÜ Öğretim Görevlisi Nihat Emre Börekçi’nin önderliğindeki öğrencilerden oluşan 17 kişilik ekip, 17 Ocak 2014 Cuma günü Van’da yardım kolilerinin dağıtımını gerçekleştirdi. 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim