ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - Van’da bir şahıs, sokak ortasında yanında bebeği bulunan kadına tekme attığı görüntüleri medyaya yansımıştı. Olayın yaşanmasının ardından çalışma başlatan Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırganı Arıtoprak Mahallesinde yakalayarak gözaltına aldığı öğrenildi.

 

Edinilen bilgiye göre, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yakınında bir şahıs, hastane önünde pusette bebeği bulunan ve ağlayan kadının üzerine yürüyerek tekme attı. Kadın ağlamaya devam ederken, öfkeli şahıs ise tekme atarak kadını darp etti. Kadının “tamam ayıptır” sözlerine rağmen şahıs, kadının üzerine yürüyerek şiddet göstermeye devam etti. Kucağına bebeğini alan kadın hastane önünden hızla ayrılırken, yaşanan anlar ise cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan olayın ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, dün bir erkeğin bir kadına şiddet uyguladığı görüntülere ilişkin açıklama yapılmasına lüzum görüldüğü belirtildi. Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada,

 

“Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde amatör kamera ile çekilen görüntülerde, erkek bir şahsın yanında bulunan ve eşi olabileceği değerlendirilen kadına tekmeler attığı, kadının ise 'ya tamam ayıptır' şeklinde sözler söylemesine rağmen erkek şahsın kadına tekmeler atmaya devam ettiği olayda, hastanenin kamera kayıtları incelenmiştir. Dün saat 10.20'de 1-2 aylık bebeği olduğu değerlendirilen kadına, yaklaşık 25-30 yaşlarında başında bere ve üzerinde koyu renkli kaban bulunan bir erkek şahıs tarafından tekmeler atıldığı, kadının uyarılarına rağmen erkek şahsın fiiline devam ederek tekme ve yumruk atmaya devam ettiği ve kadının olay yerinden uzaklaşıp gittiği görülmüştür." Denildi.

 

Yaşanan bu olaya dair kolluk birimlerine ve Cumhuriyet Başsavcılığına herhangi bir şikayetin intikal etmediği aktarılan açıklamada, "Ancak suçun vasıf ve mahiyeti göz önüne alınarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Şüphelinin yakalanmasına çalışıldığı, mağdur bakımından 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamındaki tedbirler alınacaktır.” Denildi.

 

EŞİ YAVAŞ YÜRÜDÜ DİYE DARP ETMİŞ

Öte yandan emniyet kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre, dün Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesinde kadına tekmeyle saldıran saldırganın bugün saat 12:00 sıralarında yakalandığı öğrenildi.

 

GÖZALTINA ALINDIĞI GÖRÜNTÜLER

 

 

Yapılan incelemede, eşi olduğu öğrenilen kadını darp eden A.P. isimli şahısın bugün saat 12.00 sıralarında yapılan operasyonla Arıtoprak Mahallesinde yakalandığı belirtilirken, saldırganla yapılan görüşmede, sabah eşiyle hastaneye 2 aylık bebekleri N.P.'yi getirdiklerini, annenin rahatsızlığıyla ilgili olarak diğer binaya geçecekleri esnada annenin yavaş yürümesinden dolayı aralarında tartışma çıktığını ve bu esnada tekme attığı ve darp etiğini beyan ettiği kaydedildi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

Van'da Bebekli kadına kaldırımda tekmeler attı

Editör: TE Bilisim