Van’ın Edremit ilçesinde, kendisinden 8 saattir haber alınamayan 8 yaşındaki Berhan Kıyak'ı bulmak için ekipler seferber oldu.

 

Alınan bilgiye göre, ilçenin Çiçekli Mahallesi'nde akşam saatlerinde oyun oynamak için evden çıkan Kıyak'tan bir daha haber alamayan ailesi, durumu yetkililere bildirdi.

 

Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanlığı, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, çocuğu bulmak için çalışma başlattı.

 

ARA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

 

Van merkez Edremit ilçesinde evlerinin önünde oynarken kaybolan 8 yaşındaki çocuk için arama çalışmalarına yarına kadar ara verildi. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Edremit ilçesine bağlı Çiçekli Mahallesinde evinin önünde oyun oynarken 8 yaşındaki Berhan Kıyak isimli çocuk akşam saatlerinde kayboldu. Yetkililere haber verilmesi üzerine kısa sürede jandarma, Ulusal Medikal Arama Ekibi (UMKE), Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve mahalle sakinleri çevrede Berhan'ı aramaya başladı. Jandarma, UMKE ve AFAD ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 100 kişi çocuğun evinin yakınlarını ve dağlık arazide arama yaparken, polis ve jandarma dalgıçları ise mahallenin yakınından geçen Şamran Kanalında arama yaptı. Yapılan çalışmalar sonuç vermeyince çocuğun arama çalışmalarına yarına kadar ara verildi. 

Editör: TE Bilisim