Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı A. Masis Yontan, Van'daki mali müşavirlerle bir araya geldi.

 

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nda (SMMMO) düzenlenen toplantıya katılan Yontan, Van ve Hakkari'deki mali müşavirlerle bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

 

 

Toplantıda konuşan Yontan, mali müşavirlerin kendileri ile her konuda görüşebileceklerini ve sorunlarının çözümü noktasında elinden geleni yapacağını söyledi.

 

 

Yöneticilerin sorunları çözmek için çaba sarf etmesi, çözemiyorsa da idare edilebilir bir noktaya getirmesi gerektiğini dile getiren Yontan, şunları kaydetti:

 

"Bizim 71 il ve 6 ilçe olmak üzere toplam 77 Mali Müşavirler Odamız bulunmakta. Odamıza kayıtlı 105 bin serbest muhasebeci ve mali müşavirimiz var. Bu 105 binin halen 9 bini serbest muhasebeci. Bildiğiniz üzere biz serbest muhasebecilikten mali müşavirliğe geçiş sınavı düzenledik. Serbest muhasebecilik kalktığı için amacımız bu muhasebecileri de mali müşavir yapıp bu işi bitirmek."

 

Karşılıklı görüş alışverişiyle devam eden toplantıya, Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin de katıldı.

 

Editör: TE Bilisim