Sabah saat 09.30'da özel uçakla Van'a gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bakan yardımcısı, Konya milletvekilleri, merkez ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve işadamları eşlik etti. İlk olarak göl kıyısında bulunan bir kahvaltı salonunda kahvaltı yapan Bakan Davutoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Mevlana Zihinsel Engelliler İlk Okulu, Ortaokulu ve Uygulama Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Temel atma törenin yapılacağı Hafıziye Mahallesi'nde özel harekat polisleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Konyalı işadamları ve bazı sivil toplum örgütleri tarafından 1 milyon 453 bin TL'ye yapılacak olan 5 katlı okulun temel atma töreninde, İşitme Engelliler Halk Oyunları grubu gösteri yaptı.

 

DAVUTOĞLU: GÖZLERİM YAŞARDI!

Gösteriyi izleyen Bakan Davutoğlu, halk oyunları ekibinin yanına giderek onlarla işaret diliyle konuştu. Halk oyunları ekibiyle hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Davutoğlu, yine işaret diliyle "Ben sizleri gönülden seviyorum. Benden ailenize çok selam söyleyin" dedi. Temel atma töreninde konuşan Bakan Davutoğlu, "Bu okula katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi bütün okullar güzeldir ama mazlumlar için, mağdurlar için, kendini sahipsiz veya en azından diğer insanlara göre daha şanssız addeden bu güzel kardeşlerimiz için daha da önemlidir. Zihinsel engelliler için bir tohum atmak, hem de bir okul tohumu atmak hem insanın yapabileceği en büyük hayırdır. Hem de kazanabileceği en büyük eserdir. Biraz önce işitme engelli kardeşlerimizi izlerken, duymadıkları bir sese ahenkle takılıp gittiklerini görünce gözlerim yaşardı. O gencecik kızlarımız, evlatlarımız belki o müziğin sesini duyamadılar ama, eminim bizim gönlümüzden gelen muhabbet sesini duydular. Onların tekrar teşekkür ederim" diye konuştu.

 

KONYA HER ZAMAN VAN’IN YANINDA!

Van'da 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremi yaşadığını da anlatan Bakan Davutoğlu, "Vanlı kardeşlerimle o acıyı paylaştık o gece. Yıkılan binalarda çekilen acılarla ağıt yakıp birlikte üzüldük. Hamdolsun ki bu topraklara atılmış muhabbet tohumu var. Hamdolsun ki artık zora düşüldüğünde her bir vatandaşına merhamet elini uzatabilecek kudretli bir devlet var. Hamdolsun ki ülkemizin her bir yanında Van'a düşen ateşi kendi yüreğine kendi evine düşen ateş gibi gören bir millet var. Hep beraber Van'ın yanında olduk. O zaman ahdetmiştik. Ne zaman Van'ın bir ihtiyacı olacaksa, Konya Van'ın yanında olacak. Şimdi de burada depremin üzerinden 2 yıl geçtikten sonra yine beraberiz. Sadece yaşadığımız acıyı paylaşmak için değil, geleceği beraber inşa edebilmek için buradayız. Bu kardeşlik tohumu ebedi olsun. Bu kardeşlik tohumuna katkıda bulunanlar yüreklerimizde bu kardeşlik tohumunu yeşertmek için çaba sarf edenlerden Allah razı olsun" dedi. Bakan Davutoğlu, okulun yapımını üstlenenlere plaket takdim etmesinin ardından Konya Müftüsü tarafından okunan duanın ardından okulun ilk harcı döküldü. Ardından Bakan Davutoğlu beraberindekilerle birlikte Ulu Camiinde öğle namazı kıldı.


Orhan AŞAN

 

Editör: TE Bilisim