Van’da yerel ürünlerin Devlet Malzeme Ofisi Van Bürosu tarafından alınması için Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimi ile “Müşterim Kamu Olsun” bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası girişimi ile Devlet Malzeme Ofisi Van İrtibat Bürosu’nun yerel firmalardan ürünlerinin alınması yönünde “Müşterim Kamu Olsun” bilgilendirme toplantısı Van TSO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda Vanlı üretici firmaların Devlet Malzeme Ofisi Müşteri kaydının yapılması ve malzemelerin yerel firmalardan alınmasına dikkat çekildi.

 

TAKVA: DMO’DA BULUNAN ÜRÜNLERİNİ TEMİN ETMESİ EKONOMİK ANLAMDA FİRMALARIMIZA KATKI SAĞLAYACAKTIR

Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıya Devlet Malzeme Ofisi Van Bürosu bilgi işlem daire başkanı Selçuk Uğur, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, KOSGEB Müdür Yardımcısı Abdülhadi Arvas ve birçok firma yetkilisi katıldı. Bilgilendirme toplantısında kısa bir konuşma yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Devlet Malzeme Ofisinin kataloglarında bulunan ürünlerin Vanlı firmalardan tedarik edilmesi yönünde yaptığımız girişimler ile bugün burada toplantı gerçekleştiriyoruz. Bugün burada yaptığımız toplantı çok geniş tabanlı bir toplantı olmakla birlikte Van’da üretim yapan firmalar içinde yarar getireceğine inanıyorum. Bugün bu girişimizden sonra üyemiz olan birkaç firmanın bile Devlet Malzeme Ofisi kataloglarında bulunan ürünlerini temin etmesi ekonomik anlamda firmalarımıza katkı sağlayacaktır.” İfadelerine yer verdi.  

 

UĞUR: KALİTELİ ÜRÜNLERİN KATALOG SİSTEMİNE DÂHİL EDİLMESİ AMAÇLANMAKTADIR

Takva’nın ardından konuşma yapan Devlet Malzeme Ofisi Van Bürosu bilgi işlem daire başkanı Selçuk Uğur, Van Ticaret ve Sanayi Odası girişimi ile devlet malzeme ofisi malzeme alımlarının Van’da üretim yapan firmalardan tedarik edilmesi için bilgilendirme toplantısı yaptıklarına dikkat çekti. Uğur, “Burada Genel Müdürlüğümüzün desteği ile KOBİ kurum kataloğu çalışması yapılmıştır. Bu çalışmamız kamu kurumlarının malzeme alımlarını tedarikin yerelde üretim yapan firmalardan alınması için yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmamız son aşamasına gelmiştir. Bu toplantıda katılımcı firmalarımızın devlet malzeme ofisi sitesine kayıt yaptırmaları ve tedarik edebileceğimiz ürünlerin Vanlı firmalardan alınması amaçlanmaktadır. Bu tür toplantıların amacı tedarik sayılarının artması daha çok çeşit ve kaliteli ürünlerin katalog sistemine dâhil edilmesi amaçlanmaktadır.” Şeklinde konuştu. Uğur yaptığı konuşmanın ardından üretilen firmaların tedariki konusunda sunum yaptı.

 

Yapılan sunumların ardından soru cevap kısmına geçildi. Soru cevap kısmında kısa bir bilgilendirme yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ramazan Temizer, “Üyelerimizin talepleri doğrultusunda yerelde üretilen ürünlerini kamu kurumlarına satışı ile ilgili bir takım çalışmalarımız oldu. Bugün buradaki toplantımızın amacı değişik sektörlerdeki firmalarımızın Devlet Malzeme Ofisine başvurmaları. Devlet Malzeme Ofisinin belirlediği kriterlere göre web sayfalarına kayıt yaptırıp bir nevi ürünlerini orada tanıtacaklar.  Bu işlemler bittikten sonra devlet malzeme ofisi bir ürün almak istediğinde Van üretim yapan firmaların ürünleri olduğu için alımlar bu firmalardan yapılacak” dedi. 

Editör: TE Bilisim