ŞEHRİVAN ÖZEL: Zafer KİYAĞ- Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde aynı anda “Mutlu Çarşamba” etkinliği adı altında faaliyetler düzenlendi. Van Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı gençlik merkezleri ve spor salonlarında, her çarşamba günü rehabilitasyon merkezlerinde bulunan özel çocuklar ile çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından, Edremit’te faaliyetlerini sürdüren Edremit Gençlik Merkezi, Mutlu Çarşamba etkinliği çerçevesinde özel çocukların eğitim gördüğü okulda faaliyet düzenledi.

Gençlik Ve Spor Müdürlüğü’nün gönüllülük esaslı yürüttüğü çalışmada, gönüllü bireylerin ve özel eğitim kurumunun yetkilileri ile ortak yürütülen projede, ebru sanatı, Hacivat ve Karagöz oyunu gibi etkinlikler yapıldı.

“Birçok kurumun desteğini de arkamızda hissetmekten onur duyuyoruz.”

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi müdürü Metin Yeşilbaş, hedeflerinden sapmayan, sağlam adımlarla geleceğe umutla sarılan öğrencilere destek verilmesinin önemine değinerek, “Bir tek biz eğitimcilerin değil, Edremit İl Gençlik Spor Müdürlüğü gibi birçok kurumun desteğini arkamızda hissetmekten, gurur duyuyoruz.” Dedi.

Yeşilbaş, “Hacivat-Karagöz oyunuyla özel çocuklarımıza neşe kaynağı olan sevgili hocalarımıza, ebru sanatını bizlere sevdiren değerli hocalarımıza ve tüm ekip arkadaşlarıma kurumumuz nezdinde sonsuz teşekkür ederiz.” Dedi. Yeşilbaş, dezavantajlı gruplara yönelik yapılan etkinliklerin çocuklara huzur ve neşe kattığını belirtti.

“Özel çocuklar bu sayede normal gelişim gösteren çocuklar ile sosyalleşiyor.”

Özel eğitim kurumu öğretmeni Yusuf Karatekin de sosyal hayata dikkat çekerek, özel gereksinimle çocukların bu tarz etkinliklerle sosyalleştiğini söyledi. Karatekin, bu etkinlik ile normal gelişim gösteren çocuklarla etkileşime girildiğinin altını çizdi.

“Bu tür etkinlikler evde hapsolmuş öğrencilerimiz için önem teşkil ediyor.”

Kurum Rehber Öğretmeni Mesut Çilingir ise yapılan etkinliğin çocukları sosyal yönden geliştirdiğini dile getirerek, “Çocukların hem farklı aktiviteler hem de sosyal kaynaşma çevresi içerisinde olumlu etkiye sahip olması amaca uygun bir etkinlik olduğunu gözler önüne seriyor. Bu tür etkinliklerin devamı özellikle evde hapsolmuş öğrencilerimiz için önem teşkil etmekte. Devamlı bir hâl alması en büyük arzumdur.” Dedi.

Yapılan çeşitli etkinliklerin ardından, kurum yetkilileri, özel çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra faaliyet sona erdi.

Editör: TE Bilisim