ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ / ORHAN AŞAN - Van'da HDP ve DBP tarafından organize edilen nevruz kutlaması sabah saatlerinde başladı.

 

Sabah saatlerinde kalede yapılan nevruz alanına girişlerde 3 ayrı güvenlik noktası oluşturularak yaşanacak her hangi bir olayın önüne geçildi.

 

Yaklaşık 10 binin üzerinde vatandaşın katıldığı nevruz kutlaması müzikler eşliğinde devam ediyor.

 

 

 

10 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM

Van Kalesi Nevruz alanında başlayan Nevruz kutlamaları devam ediyor. Vatandaşlar sabahaın erken saatlerinden itibaren Nevruz alanına gitmeye başladı. Erken saatlerde başlayan gidişler şu ana kadar Nevruz alanında 10 bin kişiye ulaşmış durumunda.

 

 

Nevruz alanına giren vatandaşlar için 3 ayrı noktada, kontrol noktası kuruldu. Titizlikle arama yapılan noktalardan geçen vatandaşlar ardındna Nevruz kutlamalarına eşlik etti.

 

 

 

BELLİ SLOGAN VE FLAMALAR VAR

Nevruz komitesi tarafından alınan karar kapsamında Nevruz alanında belli sloganların atılması ve HDP, DBP flamaları dışında hiç bir flama ve bayrağın alınmaması kararı alınmıştı.

 

 

Nevruz alanına gelen vatandaşlarda HDP ve DBP flamaları ile giriş yaparken, Nevruz alanında "Nevruz Piroz Be" sloganları atılıyor.

 

 

 

SIRRI SÜREYYA ÖNDER VAN NEVRUZUNA KATILDI

Düzenlenen nevruza; HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDK Eş Sözcüsü Gülüstan Koçyiğit, DBP Eşbaşkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ile milletvekilleri katılım sağladı.

 

 

Önder ile birlikte nevruza katılan isimler alana gelirken, nevruz ateşi de yakıldı.

 

 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, HDP Van Milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri ve Edremit eski Belediye Başkanı Rojbin Çetin katılımcıları selamladı.

 

 

 

Nevruz kutlamalarından konuşmalar ilk olarak Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in mesajlarının okunması ile başladı. Kaya'nın mesajında şu ifadelere yer verildi: "Tüm Van halkını selamlıyorum. Ne kadar tecrit altında kalsakta bizi kimse ayırmaz. Bu yılki nevruz önceki nevruzlar gibi güçlü geçsin."

 

 

İlk olarka söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş, nevrozun halkın özgürlük günü olduğunu söyledi. Ataş'ın ardından DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcin Şimşek bir konuşma yaptı.

 

 

Nevruz kutlamaları İbrahim Rojhılat'ın sahne alması ile devam ediyor. Erken satlerinden itibaren alana gelen vatandaşlar yakılan nevruz ateşi ve yapılan konuşmaların ardından Rojhılat'ın müzikleri ile eğleniyor. Kalabalık zaman zaman sanatçı Rojhılat'a eşlik ederek, nevruzun tadını çıkarıyor.

 

 

 

Nevruz'da HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın mesajları okundu. Okunan mesajların ardından kutlamalar HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım'ın konuşması ile devam ediyor...

 

 

Nadir Yıldırım ardından platforma çıkan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir konuşma yaptı. Öner'in ardından Barış Anneleri adına bir konuşma yapan Aliye Balık, barış istediklerini söyledi. Son olarka Nevruz kutlamaları söylenen şarkılar ve çalınan müzikler ile devam etti.

Editör: TE Bilisim