Van Büyükşehir Belediyesi kent genelinde numarataj sistemine geçti. Kentteki tüm sokak isimleri kaldırılarak, yerine sokakların numaraları Kürtçe ve Türkçe olarak asıldı.Yeni sistemle kentte adres bulmak kolaylaşacak ve konutlar kayıt altına alınarak belediye faaliyetlerinde sağlıklı veritabanı oluşturması sağlanacak.

 

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından kent merkezini oluşturan 3 (Edremit, İpekyolu, Tuşba) ilçe ve 48 mahallede adres güncelleme ve alan taraması yapılarak numarataj sistemine geçildi. Numarataj sistemine geçilmesiyle beraber karmaşaya sebep olan sokak isimleri kaldırılarak kentte adres bulma ve sisteme işleme işlemlerinin kolaylaşacak. Numarataj sisteminin asıl amacı konutların kayıt altına alınması ve belediye faaliyetlerinde sağlıklı bir veritabanı oluşturulacak.

 

TABELALAR KÜRTÇE VE TÜRKÇE OLARAK BASILDI

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi; "Adres bilgi sistemlerinin doğru olarak kurulabilmesi ve kullanılabilmesi için doğru ve eksiksiz yapılmış, güncellemeye açık, krokilere bağlanmış numarataj sistemlerinin oluşturulması gerekmektedir. Yapılan numarataj çalışması ile adres formatının temel iki bileşeni olan bina numaraları ve sokak isimleri belirlenmektedir. Bu bileşenler yardımıyla oluşturulacak standart adres formatı, kurulacak adres bilgi sistemi içinde temel veri olmaktadır. Doğru bir numarataj çalışmasına dayalı oluşturulan adres bilgi sistemi hem kendi içinde optimum yararı sağlamakta hem de kent bilgi sistemlerine altlık olarak düşünüldüğünde sistemden optimum yarar elde edilmesini olanaklı kılmaktadır. Büyükşehir Meclisinin almış olduğu tabelaların iki dilli olması yönündeki kararı ile tabelalar Kürtçe ve Türkçe olarak basılmıştır." Denildi.

Editör: TE Bilisim