Van'ın Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Merkezi'nde snowboard yaparak eğlenen bir grup esnaf, ünlü et lokantası sahibi Nusret Gökçe'nin akım haline dönüşen selamlamasını snowboardları ile yaptı.

 

Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden Abalı Kayak Merkezi, hafta sonu tatilini fırsata çevirip stres atmak ve spor yapmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Kar kalınlığının istenilen seviye ulaşmasıyla soğuk havaya rağmen Abalı'ya gelen kayak severler, tatilini kayak yaparak geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Kış turizminin yanı sıra profesyonel kayak sporunun da Türkiye'deki önemli adreslerinden olan Abalı'da bazı kayak severler yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Abalı'ya kayak yapmak için gelen esnaftan eczacı Serkan Ök, haftanın yorgunluğunu ve yoğun iş temposunun stresini atmak için kayak tesisine geldiklerini belirtti.

 

Havanın güzel olduğu günlerde mutlaka tesise geldiklerini dile getiren Ök, şunları aktardı: "Vanlı 50'ye yakın esnaf arkadaşımızın bulunduğu "Icemen Snowboard Team" adında bir grup kurduk. Grubumuz şimdilik yalnızca erkeklerden oluşuyor. Yakın zamanda grubumuza kadınları da dahil etmek istiyoruz. Sosyal medya üzerinden etkinlik yapıp Türkiye'nin çeşitli illerine sportif faaliyetlere gidiyoruz. Bu hafta sonu da güneşli havayı fırsat bilerek Abalı Kayak Merkezi'ne geldik. Çok keyifli oldu. Özellikle son günlerde ünlüleri de etkisi altına alan 'Nusret Akımı'na biz de kapıldık. Maksadımız eğlenmek." diye konuştu.

 

SPOR, ARALARINDAKİ DOSTLUĞU PEKİŞTİRDİ

Kentte konfeksiyonculuk yapan söz konusu grubun mensubu Murat Başar ise 9 yıldır kurdukları grupta çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlattı. Değişik iş kollarından bir çok esnaf ile bu vesileyle kaynaştıklarını söyleyen Başar, şu ifadeleri kullandı: "Keyifle yaptığımız spor sayesinde aramızda çok güzel dostluklar oluştu. Grubumuz giderek büyüyor. Bu vesile ile daha çok şeyi paylaşmaya başladık. Bu da çok güzel bir şey. Yeri geldiği zaman zorlukları da paylaşıyoruz. Bize katılmak isteyen herkese kapımız açık. Burada da tüm Türkiye'ye bir Nusret selamı gönderdik. Herkes yapmışken Vanlılar olarak geri kalmak istemedik. Bizim için de çok keyifli oldu."

 

KAYAK TAKIMLARI TÜKENDİ

Gevaş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehdi Tekce de kayak merkezinin tam kapasiteyle çalıştığını söyledi: Merkezin özellikle hafta sonu yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Tekçe, "Yoğunluk nedeniyle sabah saatlerinden itibaren kayak takımlarımız tükendi. Kayak sayımızı 300'den 500'e çıkarmamıza rağmen yetmiyor. Kar kalınlığı kayak severlerin tam istediği seviyede. Pistimiz Türkiye'nin en iyi eğitim pistidir. Hafta sonları farklı illerden gelerek Abalı'da kayak yapmayı öğreniyorlar. Burada kayak yapan vatandaş her hafta sonu kayak yapmaya geliyor."

 

Van Gençlik Merkezi Doğa Sporları Kulübü Başkanı İnan Bozkayar da kayak merkezinde çok eğlendiklerini anlattı. Pistin çok rahat ve güzel olduğunu vurgulayan Bozkayar, "Kayak bilmeyen vatandaşlar buraya geldiklerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün deneyimli hocalarını bulabiliyor. Aldıkları birkaç dakikalık eğitimin ardından da hemen kayak yapabiliyorlar." dedi. 

Editör: TE Bilisim