11 ayın sultanı olan mübarek Ramazan ayı 13 Nisan Salı günü itibariyle başlıyor. Vatandaşlar Pazartesi gününü Salı gününe bağlayacak gece ilk sahur için sofralara oturacak. Ramazan Pidesi ise her yıl olduğu gibi bu sene de sofralardaki yerini alacak. 

VAN'DA RAMAZAN PİDESİ 3 TL

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil. Ramazan pidesi fiyatları ile ilgili bilgi verdi. Oda Başkanı Tuncil. geçtiğimiz yıl 2 buçuk liradan satışa sunulan Ramazan Pidesi'nin bu yıl 3 liraya satılacağını açıkladı. Başkan Tuncil. "Fırıncılarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu bu yıl 320 gram yumurtalı ve susamlı Ramazan Pidesi'nin fiyatını 3 lira olarak belirledik. Vatandaşımızın pandemi sürecinde yaşadığı ekonomik sıkıntıları göz önünde bulundurarak Türkiye'de en ucuz fiyat politikasını yine biz uyguladık. Yumurta ve susam olmayan sade pideler ise 420 gram olarak 3 liradan satışa sunulacak" şeklinde konuştu.

FIRINCILARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Son zamanlarda kullanılan malzemelere gelen zamların fırıncıları kötü etkilediğini belirten Başkan Tuncil. "Fırıncılarımız pide fiyatlarını belirlerken büyük bir fedakarlığa imza attı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Piyasaşartları gerçekten çok ağır. Susam ve yumurta fiyatlarında bariz bir yükseliş var. Buna rağmen Türkiye'de en ucuz pide yine Van'da satılacak" cümlelerini kullandı.  Öte yandan İstanbul'da 365 gram sade pide 4 liradan, 365 gram susamlı ve yumurtalı pide ise 5 liradan tezgahtaki yerini alacak. Ankara’da ise 275 gram susamlı yumurtalı Ramazan pidesinin satış fiyatı 3 lira olarak belirlendi

wanhaber

Editör: TE Bilisim