Rekor denemesi öncesi Van Kahvaltısı Derneği üyeleri, afişlerle süsledikleri araçlarla şehir turu attı. Belediye Garajı önünde toplanan dernek üyeleri ve vatandaşlar adına bir açıklama yapan Van Kahvaltısı Derneği Başkanı Yunus Caner, Van’ın tarihinde ilk defa böyle bir etkinlik hazırlandığını belirterek, bütün dünyanın bu rekora şahitlik edeceğini söyledi. O gün için dünyanın kalbinin Van için atacağını vurgulayan Caner, “İnanıyorum ki bütün Van halkı bunun farkındadır. Bu nedenle 18 bin 480 olan Amerika rekorunu elinden almaya hep birlikte hazırız. Bizler buna inandık. 1 Haziran Pazar günü 35 bin kişi ile Van bu rekoru kıracaktır” dedi.

VAN TARİHE YAZILACAK

Tüm Van halkının kahvaltısına sahip çıkması gerektiğini belirten Caner, “Bizler yıllarımızı verdiğimiz bu uğurda inanıyorum ki halkımız bir gününü verecektir. Van halkının pazar sabahı dualar ile birlikte eşinin, çocuğunun elinden tutup fuar alanına hareket edecektir. Bu, sadece Van için değil ülkemiz için büyük onur ve gururdur. Dilerim Van halkı da buna en iyi şekilde destek verecektir. 1 Haziran etkinliğinin ulusal bir etkinlik olduğunu dünyaya bir kez daha kanıtlayarak, Van’ımızı tarihe yazacağız. Van halkı olarak buna inandık ve bu başarıyı elbirliği ile dünyaya kanıtlayacağız” ifadelerini kullandı.

1 Haziran Pazar günü hiçbir aksaklığın yaşanmayacağının altını çizen Caner, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz, araçlarını mümkün olduğu kadar fuar alanından uzakta bırakıp, fuar alanına yaya gelmeleridir. Çünkü bu şekilde araçlarımız, vatandaşlarımızı kahvaltının yapılacağı alana daha rahat taşıyabilecektir” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından araçlarına binen dernek üyeleri ve vatandaşlar şehir turu attılar.
Van halkının rekora hazır olduğunu belirten vatandaşlar ise, 1 Haziran günü tüm halkın kahvaltının yapılacağı alanda olacağını söylediler.

Editör: TE Bilisim