ŞEHRİVAN HABER - Van Büyükşehir Belediyesi kentin işlek caddelerinde kaldırımları işgal eden işyerlerine sarı çizgi uygulaması başlattı.

 

Kentte bir çok çalışma başlatarak düzen ve tertip sağlanması çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri kaldırım denetim çalışmalarını devam ettiriyor. Bu noktada da en etkili çalışmalardan biri kaldırım işgalinin bitmesi için başlatıldı.

 

Çalışmalar doğrultusunda Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç ve zabıta memurları işlek caddelerde kaldırım denetimi yapıp sarı çizgi uygulaması başlattı. Zabıta ekipleri, kaldırımlarda yaya geçişlerini ve araç trafiği aksatan işyerlerini uyararak sarı çizgi uygulamasına dikkat edilmesini istedi. Sarı çizginin aşılması durumunda ise işyerlerine cezai işlem uygulanacak.

 

Daha ferah ve daha düzenli bir kent için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinç, “Cadde ve sokaklarımızda yaya ve araç trafiğini rahatlatmak amacıyla sarı çizgi uygulaması başlattık. Kaldırımları işgal eden işyerleri uyarılarak sarı çizgi çizildi. İşyerlerine tezgahlarını çizginin gerisine çekilmesi istendi. Bundan sonra sarı çizginin dışına çıkılması halinde ise cezai işlem uygulanacağı söylendi. Sarı çizgi uygulamamız ve çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim