Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi tarafından 1'inci Dünya Savaşı'nda Van'dan Hoy cephesine cephane taşırken, soğuktan donarak şehit düşen 120 Vanlı kahraman çocuk için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar dev Türk bayrağı açtı.

 

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek programı (SODES) tarafından fonlanan, Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce “Gerçekleşen Hayaller” projesi kapsamında, Van Valiliğinin koordinesiyle Ulu Caminde kılınan Cuma namazı sonrası 1915’te doğu cephesine cephane ve erzak taşıyan 120 Vanlı kahraman çocuğu anmak amacıyla yürüyüş düzenlendi. Anma yürüyüşünden bir gün sonrada Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşüne katılmak için Kars’a gidileceği belirtildi.

 

 

Van İpekyolu İlçesi Ulu Cami önünden başlayan yürüyüşe Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe katılan öğrenciler Türk bayrağı açarken sık sık tekbirler getirerek Kurtuluş Parkı içindeki 120 çocuk anıtına kadar geldi. Daha sonra yürüyüşe katılanlar 120 kahraman çocuk için dua etti.

 

 

Yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, yapılan yürüyüş ile kahraman 120 çocuğu andıklarını söyledi. Taşyapan, “Kahraman milletimiz her daim içinden kahramanlar çıkartmıştır. Bugünde bu kahraman 120 çocuğumuzu anıyoruz. Onlar ülkeleri için ölen şehitlerdir. Bu vatan, bu millet bu çocukları asla unutmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

 

 

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ - ORHAN AŞAN

Editör: TE Bilisim